Vanaf vandaag wordt politiek nóg hipper

Vanaf vandaag wordt politiek nóg hipper! Want vandaag wordt Tweedekamer.blog officieel gelanceerd. Het persbericht "Lancering van Nederlands nieuwe digitale zeepkist" is de deur uit.

Politiek is hip. Het succes van de Cool Politics op Lowlands bewijst dat juist ook jongeren willen en kúnnen meepraten. En daarvoor moeten ze dus volop kans krijgen! Op een kritische, moderne en hapklare manier.

En vanaf nu kan dat! Vandaag, kort voor de Tweede Kamer verkiezingen, lanceert het grote professionele netwerk van blog.nl de nieuwe digitale zeepkist: tweedekamer.blog.nl.

Op tweedekamer.blog.nl schrijft historica Melissa Truijens dagelijks op eigenwijze en kritische toon over de ins en outs van de Tweede Kamer.

Verkiezingsprogramma’s, politieke rellen en bureaucratisch geharrewar worden nietsontziend besproken. En op de blog kan íedereen meedoen. Daardoor ontstaan scherpe discussies, die bijdragen aan de meningvorming van de lezers.

De afgelopen weken heeft Melissa Truijens op de blog al een groot aantal artikelen geplaatst, zoals over het zogenaamde gat op rechts, de bezuinigingsdrift van de VVD en Zo heeft Pim het dus níet gewild

Vanochtend schrijft Melissa over de SP, die wederom boos is. Dit keer is de SP boos op het plan van Maria van der Hoeven om alle schoolgaande kinderen een cultuur chipknip te geven. En dat is niet omdat de chip knip zelf geflopt is, maar omdat de meerderheid van de Tweede Kamer liever had gezien dat alle rijksmusea in het hele land gratis zouden worden.

Deze nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van blog.nl, dat in juni 2005 van start ging. Het netwerk trekt momenteel al meer dan 500.000 bezoekers per maand.

Lees ook:Excuus aan de lezer
Lees ook:Volg Prinsjesdag interactief via Twitter (helemaal Web 2.0)
Lees ook:Excursie+Debat over 2.0 Politiek in Den Haag?
Lees ook:Verhagen feliciteert ‘Collega Bos’ via Twitter
Lees ook:Een nieuw gezichtje

4 reacties op “Vanaf vandaag wordt politiek nóg hipper

 1. Ralf M.M. Stultiens

  Goedemiddag Melissa,

  Van harte met de lancering van je Blog! Heel erg veel succes gewenst!

  Momenteel blog ik zelf nog even ‘onder water’ (PSV Blog) dus binnenkort word ik – hopelijk – een collega van je.

  Als gemeenteraadslid in mijn woonplaats Nuenen c.a., zal ik deze politieke Blog uiteraard met interesse blijvend bezoeken.

  Nogmaals: heel erg veel succes!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Marcel

  Melissa,

  Van harte gefiliciteerd met je eerste officiele en belangrijke blog. Alhoewel ik nog een brilliante brunette ken die ook een mooi en heel belangrijk blog heeft :-)

  Veel plezier en succes!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Roland

  Van harte gefeliciteerd met de lancering van je blog! Zal regelmatig komen kijken of er – ook voor mijn blog werkwijzer.blog.nl – interessant nieuws op staat. Enneh, goeie timing om je blog nu te lanceren. Met de verkiezingen in zicht, genoeg werk aan de winkel, dunkt me!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Margo

  Lieve Melis, gefelciteerd met het ‘live’ gaan van je blog! Inspireer me voor de komende verkiezingen!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.