PVV-kamerleden speechen wat af

D e kamerleden van Groep Geert hebben wat afgespeecht deze week. Fleur Agema wond zich nog eens op over de vakantietherapie van het RIAGG in Marokko, Raymond de Roon eiste daadkracht van Justitie en Sietse Fritsma verklaarde de oorlog aan de wantoestanden bij de IND. Brandt u van nieuwsgierigheid? Leer deze kamerleden dan nu wat beter kennen.

 

Agema had het niet alleen over de manier waarop RIAGG de wet omzeilt en in het zonnige Marokko hulpverlening biedt aan vakantievierende Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Zij vindt ook dat de hersteloperaties van het maagdenvlies volstrekt overbodig en bovendien misdadig zijn. Het vlies is een mythe, het bestaat immers niet als iets dat doorgeprikt moet worden, en daarom moet het per direct verboden worden. De manier waarop dit kamerlid in staat blijkt om de problematiek van eerwraak van een totaal andere kant te bekijken, strekt haar tot eer. 

Met de gezellige one-liner 'een waarschuwing, een kans' wil kamerlid De Roon ons duidelijk maken dat recidiverende daders harder aangepakt moeten worden door Justitie. Bij PVV staat het slachtoffer centraal en niet de dader. De huidige verambtelijking van het justitiele apparaat botst met deze visie. Verder oppert De Roon dat de dader van een misdrijf zelf opdraait voor de kosten van zijn gevangenschap en ook ziet hij heil in de electronische schandpaal voor veroordeelde pedofielen en andere plegers van ernstige misdrijven.

PVV-kamerlid Fritsma vergelijkt het vreemdelingenbeleid met gatenkaas; "Zo is er niet eens een limiet gesteld aan het aantal partners dat iemand kan laten overkomen. Zo zijn er mensen zijn die soms wel 7, 8 of 9 verschillende partners achter elkaar hierheen halen – vaak met de kinderen erbij." Het beleid is misschien wel rampzalig, de uitvoering ervan is helemaal een lachertje. Om eens goed orde op zaken te kunnen stellen bepleit hij een immigratiestop van 5 jaar. Natuurlijk moeten mensen ook worden gestimuleerd terug te keren naar hun land van herkomst. 

We kunnen veel over ze zeggen, maar er wordt hard gewerkt daar bij PVV.  

Lees ook:Wilders: ‘Is directeur Riagg zelf niet aan therapietje toe?’
Lees ook:Not in my backyard -deel II
Lees ook:PvdA wil ondezoek naar aantal illegalen
Lees ook:Één site voor alle 150 volksvertegenwoordigers
Lees ook:PVV houdt huis

2 reacties op “PVV-kamerleden speechen wat af

 1. Sukkels!

  Ik vind het ook schandalig dat je 9 partners over kan halen. Het huwelijk moet 3 jaar in stand blijven voor een verblijfsvergunning voor je partner.
  Van die 3 jaar moeten ze 10 jaar maken. Als het ECHT je partner is dan maakt het aantal jaren dat nodig is om een vaste verblijfsvergunning te krijgen niet uit en is een tijdelijke verblijfsvergunning in de eerste 10 jaar echt niet erg.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Naomi

  Schandalig 9 partners! Als je partner uit buitenland wil halen (economisch slechte landen) moet je daar gaan wonen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.