‘Bedelaars, landlopers en loverboys te werk stellen in Rijksinrichting’

De PVV van Geert Wilders wil de dat landlopers, bedelaars en loverboys te werk worden gesteld in een Rijksinrichting. Dit zei Tweede Kamerlid Agema gisteren tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

'Als je zodanig psychisch in de war bent dat je op straat rondzwerft en dus niet voor jezelf kunt zorgen, dan hoor je gewoon niet in het vrije verkeer van de samenleving thuis, maar in een inrichting', aldus Agema.

Agema hield de minister voor dat de 'Trias Vagabundica' vroeger ook hard werd aangepakt. 'Bijvoorbeeld in Veenhuizen. Daar werden ze helemaal niet slechter van, nee, als gevolg van noeste arbeid en Orde, Rust en Regelmaat werden deze vagebonders nuttige burgers. Na drie jaar konden ze zelfs een stukje grond als beloning krijgen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Daar waar zo’n 200 jaar geleden de krachtige mening van het volk nog leidend was voor bijvoorbeeld het afschaffen van lijfstraffen, is het heden ten dage niet het volk maar zijn het vooral de hulpverleners en de slappe politici in dit huis die de politieke lijn bepalen.'

Niet alleen verloor de wet haar kracht, op 28 oktober 1999 werd zij zelfs helemaal opgeheven.

Lees ook:Eigen Tweede Kamerfractie valt Wouter Bos aan
Lees ook:PVV wil verbod herstel maagdenvlies
Lees ook:Wilders: ‘Geen vrij van school voor Suikerfeest’
Lees ook:25 jaar in de Tweede Kamer
Lees ook:Terugblik op 2006: de grootste rellen

4 reacties op “‘Bedelaars, landlopers en loverboys te werk stellen in Rijksinrichting’

 1. J. Polman

  Prima idee. En laat Geert dan inwonend directeur worden. Heeft hij geen extra beveiliging meer nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan

  Weer een prima idee van de PVV, geen hulpverleners meer maar de losgeslagen zwervers en veelplegers opsluiten om zelf de kost te verdienen dmv keihard werken op het land. Als een soort kloostergemeenschap, rehabilitatie door noeste arbeid. Er moet een totale afzondering komen omdat anders, drugs, drank ea priveleges deze gemeenschappen zullen verloederen zoals ook de Nederlandse samenleving is verloedert door verregaand gedoog beleid. Gedoogbeleid is laf en contraproductief de samenleving glijdt in snel tempo af naar een onontkoombare Narcostaat waar in de publieke ruimte het drugskartel meer te vertellen heeft dan de overheid. Dus de wetten van Singapore adopteren tav drugs en criminaliteit

    /   Beantwoorden  / 
 3. van den heuvel

  In de jaren 30 hadden de Duitsers daar toch iets op dat nog meer afdoende was; euthanasie. Maar je kan natuurlijk ook meteen met dwangarbeid in concentratiekampen beginnen inderdaad. En dan Wilders kamp commandant, net als Amon Goeth. Wordt er tenminste eindelijk met scherp geschoten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nilsson

  Vind ik ook; staatsinrichtingen voor medeburgers die uit de pas lopen. Tucht en orde moet er zijn. Wilders kan altijd nog in Rusland in de leer gaan om te zien hoe ze het daar deden. Laten we dan ook meteen excentriekelingen met geverfd haar als abnormaal beschouwen, worden die tenminste ook uit het straatbeeld ge(w)geerd. Leve de middelmaat, geen afwijkingen meer en vooral niet het goede voorbeeld geven. Hard er in vliegen.

  Dat werkt als een tierelier daarom is het nu ook zo goed omdat we dat destijds deden. Jawel de mondige burger van vandaag laat zich gewoon in de hoek zetten en zeker als Geert Wilders(t) (of een van zijn fractiegenoten) met een van frustratie druipent gezicht, idiote voorstellen verpakt in een motie of amendement.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.