Willem Drees 20 jaar dood

Het was op de veertiende mei 1988. Het is vandaag op de kop af 20 jaar geleden dat oud premier en rassocialist Willem Drees op 101 jarige leeftijd het leven liet. Een zeer respectabele leeftijd voor een man met een enorme staat van dienst. Geen AOW zonder Drees; misschien wel zijn bekendste verdienste. Drees was geheelonthouder (vanaf 1903 lid van de Nederlandse Vereniging tot Afschaffing van Alcoholhoudende Dranken) en bood grote staatsmannen uit Amerika die Marshallhulp kwamen brengen een kopje thee en een mariakaakje aan. 'Vadertje Drees' stond bekend om zijn uitgesproken soberheid. Calvinisme ten voete uit. Een hardwerkende man die 4 kabinetten lang Nederland door de tijd na de oorlog loodste. Een normaal persoon, van 1945 tot zijn dood in 1988 woonachtig op de Beeklaan 502 te Den Haag. Vergeet hem niet.

Lees ook:Haagse hulp voor ter dood veroordeelden in Libië
Lees ook:‘Balkenende IV is niet voor hardwerkende mensen’
Lees ook:Uit de Ouwe Doos… Meneer Den Uyl
Lees ook:SP meent: ’65 blijft 65′
Lees ook:Donner wil met 70 pas pensioen: Leven lang werken en dan dood

2 reacties op “Willem Drees 20 jaar dood

 1. agterberg

  Willem Drees zou een voorbeeld moeten zijn voor al de huidige socialistische politici.Zijn spreekwoordelijke zuinigheid staat wel heel erg ver af van de hedendaagse graai en weggeef cultuur van de huidige politici.Drees was er voor de nederlanders en gaf om het land.Tegenwoordig denken ze alleen maar aan goed betaalde baantjes,netwerken en zoveel mogelijk weghalen bij de burgers.Drees zou zich omdraaien in zijn graf als hij wist,wat zijn huidige partijbroeders er van bakten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ben Van Herwijnen

  Drees was de verpersoonlijking van de minister-president en was de politicus die de invoering ervan in 1945 afdwong gesteund door de VS tegenover de koninklijke Britten en Van Oranje Nassau.
  De voorzitter van de Republikeinse Moderne Partij is de eerste Nederlander die gaat voor president. helaas kon Drees dat niet.
  Maar toch de grootste staatsman tot dusver.
  Wij van de RMP zullen hem zeker niet vergeten, want de minister-president is voor ons de opstap naar president.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.