De Troonrede: Behoudend en warmmakend

"Nederland is beschermd tegen het water", zei de koningin. Ik moet zeggen dat dat dat één van de meest merkwaardige uitspraken van de hele rede was. Het was een geruststellende, warmmakende rede. Zo van 'gaat u rustig slapen burgers', bijna paternalistisch. In elk geval met gejuich ontvangen in Den Haag onder de Oranjefans, of dat werkelijk was om de inhoud van de troonrede, valt te betwijfelen. Al met al een dag waarop Bos trots was, Balkenende gelaten en behoudend toekeek, Beatrix haar voorleeskunsten vertoonde en Rita Verdonk een zwarte hoed droeg. Morgen de algemene beschouwingen, morgen de dag van Lars, uw redacteur, in film hier op TweedeKamer.blog.nl

Lees ook:Excuus aan de lezer
Lees ook:Rita’s achterban niet écht de baas
Lees ook:Excursie+Debat over 2.0 Politiek in Den Haag?
Lees ook:Verdonk lonkt naar Onderwijs
Lees ook:Verdonk en Wilders flirten onder de kerstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.