Rita Fata Morgana

Bijna elke Nederlander is er geweest en bijna elke Nederlander voelde zich licht belazerd bij het eindigen van de rit: De Fata Morgana in de Efteling. Gek genoeg gaat de vergelijking van dit pretparkfenomeen met politica Rita Verdonk met alle gemak op.

Rita Verdonk is een pretparkattractie. Eentje van papier-maché, muziek die zich elk uur herhaald en hersenloze medewerkers aan de knoppen. Rita Verdonk is de Fata Morgana. Misschien dat zwakzinnigen en kleine kinderen haar fantastisch of juist heel erg eng vinden, maar mensen die zichzelf en hun intelligentie serieus nemen, negeren Rita Verdonk.

Om de volledige leegheid van de papier-machégrot die Rita Verdonk is te illustreren, wil ik graag de aflevering van het VARA programma De Wereld Draait Door aanhalen. Onze kunstpalmboom Rita Verdonk was er te gast samen met een café-eigenaar. Eerder op de dag had de cafébaas te horen gekregen dat hij nu echt moest stoppen met roken in zijn uitspanning en hij had daar tegen gedemonstreerd in een wat knullige optocht. Pretparkboot Rita Verdonk koos ervoor mee te lopen met de demonstratie.

Aan tafel bij presentator Matthijs van Nieuwkerk draaide Rita haar gebruikelijke muziekje af. Ze liet de gasten, Matthijs en de kijkers thuis instappen in haar grote attractie en toen iedereen uit de bootjes stapte, was er niets dan teleurstelling en het zware gevoel belazerd te zijn geweest. Rita brabbelde lucht, kwam met slechte argumenten die ‘tafelheer’ Marc-Marie Huijbregts zelfs kon weerleggen en luisterde duidelijk niet naar wat presentator Matthijs aan feiten aanleverde aangezien ze het volstrekt tegenovergestelde beweerde om vervolgens dáárvan weer het tegenovergestelde te beweren.

De fractievoorzitster en roerganger van Trots Op Nederland dient eigenlijk gesloten te worden. Lichten uit, muziek afzetten, water uit de neprivier en pretparkboten op de kant.

Lees ook:De Week Van… ‘IJzeren’ Rita Verdonk
Lees ook:Rita’s achterban niet écht de baas
Lees ook:VVD als één blok achter La Rita
Lees ook:VVD Partijbons Hans Wiegel niet mee met Rita Verdonk
Lees ook:Rita reageert…

Eén reactie op “Rita Fata Morgana

  1. Ecluse

    Is Rita al niet bezig, zichzelf uit te schakelen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.