Wachtgeld voor Gonny

Het is niet de eerste keer dat de wachtgeldregeling negatief in het nieuws komt. Misschien kent u haar nog wel: Philomena Bijlhout van de LPF trad 8 uur na haar installatie als staatsecretaris weer af (had iets te maken met legeruniformen in Suriname). Vervolgens had zij twee jaar lang recht op wachtgeld.

Als gevolg van dit kostbare en ethisch discutabele grapje heeft het kabinet de regeling voor bewindslieden gewijzigd. Maar nu blijkt dat een wijziging voor leden van de Tweede Kamer geen overbodige luxe geweest zou zijn.

De Telegraaf schrijft namelijk vandaag dat Gonny Oudenallen (ook al een oud LPF-lid) recht heeft op twee jaar wachtgeld als zij na de verkiezingen in november niet in de Kamer wordt gekozen. Zij zou voor vijf maanden werk als kamerlid op die manier zo’n 170 duizend euro kunnen opstrijken.

Gonny zelf, die het veld moest ruimen in de Amsterdame gemeenteraad door een discutabele boekhouding, zegt niet te weten van de regeling. Een oplossing om ervoor te zorgen dat er geen gemeenschapsgeld uitgegeven wordt aan deze regeling, is om op 22 november maar gewoon voor haar te stemmen…

Lees ook:SP: ‘Regels zijn regels, ook SP’ers hebben recht op wachtgeld’
Lees ook:Groep Gonny valt door de mand
Lees ook:Groep Gonny
Lees ook:GroepGeert had tóch zelf poortjes kunnen betalen!
Lees ook:Noten kraken met GroepGonny

Eén reactie op “Wachtgeld voor Gonny

  1. martin

    Niet te geleven ,want er is er weer eentje die nergens van wist maar straks mooi€ 170.000,– in de knip gaat steken, dat is zo ca € 7085,– per maand voor de komende twee jaar.
    Wat moet je in het bedrijfsleven al niet betekenen om aan zo.n maandsalaris te komen.
    Kunnen die lui niet vooraf eens een beetje beter doorgelicht worden ??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.