Bush wil embargo Palestijnen opheffen

De regering Bush wil het economische en diplomatieke embargo in de West Bank opheffen. Naar verwachting zal Condoleezza Rice dit later deze week bekend maken. Het embargo werd vorig jaar ingesteld toen Hamas de verkiezingen won. Hamas wordt door de VS, de EU en Israel als een terroristische organisatie beschouwd.

Nu Hamas Gaza heeft veroverd en de West Bank geregeerd lijkt te worden door Fatah, vallen voor Bush de belemmeringen weg om het embargo in West Bank in stand te houden. Hij wil nu Fatah duidelijk steunen.

Lees ook:Elf Palestijnse doden bij Israelische aanval op Gaza
Lees ook:Israel levert duizend geweren aan Palestijnen
Lees ook:600 gevluchte Palestijnen vast bij grensovergang Israel
Lees ook:SP wil sancties Israel
Lees ook:Oppositie wil hard oordeel kabinet

2 reacties op “Bush wil embargo Palestijnen opheffen

 1. kaj

  Neem ‘s een kijkje op m’n site

    /   Beantwoorden  / 
 2. Zijp

  Vindt het niet zo Fair!..Hamas is verkozen door het volk op een voorvoor Europa acceptabele Democratische manier??!! Waarom wordt Fatah nu gesteund ..mischien v.w het feit dat het bereid is aan het zieke-corupte gedrag van die /de Europese leiders gevolg te geven?
  De WERELD op zijn KOP!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.