Het succes van de G20

We waren samen met Spanje incidenteel uitgenodigd (we weten niet of we nog een keer mogen komen) voor de G20, de bijeenkomst van de 20 machtigste landen op de wereld + de Europese Unie. We horen er als Nederland niet bij, maar we mochten tóch meedoen. We stuurden de premier en een flinke staatssecretaris. En uiteindelijk zaten we er met een buitelende, trotse staatssecretaris omdat de premier onverwacht weg moest. In elk geval hebben die 20 landen en het zooitje ongeregeld eromheen een stap vooruit gezet in samenwerking en oplossing van de financiële wanorde in de wereld. Toch blijft het vooral weer bij beloftes, beloftes en nog eens beloftes. Echt harde afspraken, zoals altijd als het om centjes of natuur gaat, niet gemaakt… Overigens had 'elected president' Barack Obama al een flinke vinger in de pap op de achtergrond en ging het helemaal niet om waar het leek te gaan, als we onderstaand filmpje moeten geloven.

Lees ook:Valse beloftes G8 doodvonnis voor talloze Afrikanen
Lees ook:PvdA weigert nachtelijke regeringsvluchten in Rotterdam
Lees ook:Staatssecretaris De Jager lètterlijk onderuit bij Bush
Lees ook:Formatie: Bos vice-premier, Rouvoet kamerlid?
Lees ook:Bos was vóór fusie ABN Amro en ING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.