Ministerie verzwijgt negatief advies Irak deelname

Herrie in het Hollandse huis van afgevaardigen. Iedereen is stomverbaasd (‘geschokt’) over het uitlekken van het verzwijgen van ambtenaren van het ministerie van buitenlandse zaken van een negatief advies voor deelname aan de Irak-oorlog. De ambtenaren van BuZa vonden het juridisch en materieel niet erg slim, zo lijkt, om deel te nemen aan de Irak-oorlog, maar de hoogste ambtenaar bij BuZa vond het niet nodig dat aan de toemalige minister De Hoop Scheffer (in 2003)  te melden. Ongehoord natuurlijk en heel vreemd. Nog een stap in de richting van een zeer serieus en goed onderzoek naar de deelname, maar premier Balkenende zei vanavond nog steeds geen parlementair onderzoek te willen... Het lijkt er op dat wanneer De Hoop Scheffer dit advies had gehoord, hij nooit in onderstaand filmpje de hoofdrol had gespeeld.


Lees ook:RTL naar rechter om openheid Irak
Lees ook:CDA wil toch oorlog kunnen starten zonder toestemming veiligheidsraad
Lees ook:Oppositie daagt coalitie uit
Lees ook:Het grote Irak-onderzoek: Wanneer?!?
Lees ook:SP: NIOD onderzoek naar oorlog Irak

Eén reactie op “Ministerie verzwijgt negatief advies Irak deelname

  1. ex israelite Victim

    Tweede Reactie is aangepaste Versie , Hoop dat het Je Goedkeuring Kan Wegdragen !

    Hoi

    Fred

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.