COLUMN Teeuwen en Salonsocialisten op de Dam

Anti-Wilders demonstranten die vandaag op de Dam in onze hoofdstad ' folders'  uitdeelden met daarop de boodschap dat Geert Wilders een gevaarlijke extremist is die onze samenleving (ik geloof in alle opzichten) bedreigt, hebben mij stom verbaasd laten staan. De dames en heren die de papiertjes uitdeelden (allen van ' socialistische aard', wist het radiojournaal), werden opgepakt en, onder opnieuw luid protest, achter de tralies gezet. Zonder ook maar iets bereikt te hebben wat ons verder helpt.

Ik vind het absoluut verkeerd dat de heer Wilders op het moment continue op de man wordt aangevallen. Die salonsocialisten daar op de Dam vandaag waren alleen maar uit op publiciteit voor hun eigen toko en ze zijn blij dat er weer eens wat te demonstreren valt. Want dat doen salonsocialisten graag. Iedereen die volgens hen niet zogenaamd ' sociaal'  is (wat die gasten daar dan ook onder verstaan), moet het ontgelden en worden agressief benaderd. 

Oke, Geert vraagt daar zelf misschien om, hij is ook een goede in het aanvallen van mensen op de man of vrouw af, met behulp van krachttermen. Maar ik ben toch absoluut van mening dat het niet goed is om Wilders in extremiteiten te bestrijden. Sterker nog, ik vind dat de man helemaal niet bestreden moet worden. Daarnaast vind ik ook niet dat hij (op dit moment) serieus genomen moet worden.  

Wat vind ik dan wel? Geert moet vooral blijven roepen wat hij al roept en ik denk dat de toekomst wel zal uitwijzen of hij gelijk heeft op dit moment of dat hij volledig aan de verkeerde kant zit te denken. Als Wilders aan de macht komt bij de volgende verkiezingen, of hij krijgt het voor elkaar de regering te laten vallen met een kamermeerderheid, dan moet hij maar eens laten zien wat hij nu echt wil. Ik ben zeer benieuwd of zijn plannen dan ook werkelijk uitvoerbaar blijken en of het Nederlandse volk en zijn stemmers werkelijk achter Wilders blijven staan als ze zien wat hij met het land doet.

Gisteravond nog werd samen met De Grote Donorshow het televisiefragment van Hans Teeuwen met de Meiden van Halal verkozen tot fragment van het jaar. En terecht, Teeuwen legt uit wat Wilders, salonsocialisten en moslims niet begrijpen. Kijkt u maar.

Het is nu in elk geval van belang dat we niet met z'n allen op elkaar gaan zitten schelden. zowel ' links' als ' rechts' (als dat "uberhaupt nog bestaat), moet zich maar eens redelijk opstellen en in debat gaan in plaats van elkaar uit te schelden en te veroordelen. We komen daar namelijk geen ruk verder mee.

Lees ook:Moslimadvocaat staat niet op voor rechter: CDA en VVD boos
Lees ook:Geert Wilders film heet Fitna
Lees ook:1300 anti-Wilders demonstranten op de Dam
Lees ook:Verdonk geen burgemeester van Rotterdam
Lees ook:Premier Balkenende op dag van respect: ‘Ik vel geen moreel oordeel’

8 reacties op “COLUMN Teeuwen en Salonsocialisten op de Dam

 1. m. van loon

  lars jij neemt geert niet serieus nou ik wel kijk maar op je poll. en lees de reacties van alle bladen,waarom durfd dit kabinet geen maatregelen te nemen tegen de straat terroristen bang voor represailles. de mensen durven er niets tegen te zeggen bang voor hetzelfde. geert wel.op 24.10.2007 werd ik persoonlijk aangevallen op dit blog. ik ken die man en hij mij niet.en jij zegt sterke reactie nilsson. dus praat niet over schelden. ik hou van debateren maar jullie sneden mij de adem af. ik schrok er van. zo een uit de lucht gegrepen oordeel. neem geert maar heel serieus volgens mij luistert hij naar de mensen en wie er straks op stemt is ieder voor zich.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nilsson

  M. van Loon, hoe kom je erbij dat je mij kent? Fijn dat je Geert serieus neemt doe dat gerust, is jouw goed recht precies zoals het het recht van Lars is om mijn reactie goed te vinden en Wilders niet serieus te nemen.

  Als het een uit de lucht gegrepen oordeel was was je adem er niet door afgesneden. Blijkbaar zat er een kern van waarheid in het oordeel. Ik vind het jammer als ik je gekwetst heb maar mijn reacties zijn alleen maar te scherp als de ander dat eerst heeft uitgelokt. Je zult mij niet horen schelden tegen iemand die dat niet eerst zelf heeft gedaan en/of zich heeft aangesloten bij een ander die soms de meest vreselijke taal op dit blog bezigt. Wie de bal kaatst moet op zijn minst het lef hebben om hem terug te ontvangen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. m. van loon

  nilsson ik ben vergeten achter[ die man ]het woord niet te schrijven, dat ik er van schrok is dat een onbekend iemand mij zo agressief antwoord.dat is niet scherp van u dat is onbeleefd.o.ja ik betaal genoeg belasting en werk dan is dat ook beantwoord.ik was links maar ik neig naar rechts,na al die e-mail hier.en dat niet alleen ik lees alles wat er over te lezen valt dan komt links niet goed uit de bus draaikonten zijn het ,maar wel beleefd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nilsson

  m. van Loon dank je wel voor je nuancering. Overigens is het waarschijnlijk zo dat je reageerde in een reeks van reacties en daarom werd meegenomen in de felheid van de discussie. Maar nogmaals mijn bijdragen zijn nooit zomaar onbeleefd of te scherp, dit is alleen maar zo als reactie op een eerdere onbeleefde soms onbeschofte reactie van een ander. Als jij daarin meegaat moet je de bal terugverwachten.

  Links of rechts is een kwestie van gezichtspunt maar als ik de normale verdeling in de tweede kamer bekijk heb ik nog nooit links gestemd en heb ook geen linkse standpunten. Blijkbaar ben je voor een gedeelte van de Nederlandse samenleving bij voorbaat links (lees idioot, landverrader, communist, politiek correct enz.) als je het niet men hun rechtsere standpunten eens bent. Jammer want dat heeft niets met debatteren te maken. Debatteren is de ander overtuigen niet bij voorbaat in de hoek zetten met allerlei diskwalificaties en vooroordelen. Als je zelf op de ander telkens kwalificaties los laat moet je niet raar staan te kijken als die ander dat ook terug doet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. j.maat

  Fijn dat je Geert serieus neemt doe dat gerust,nee geachte heer nilsson dat doen we niet.de heer bos nemen we serieus met zijn zoete prietpraat voor de verkiezingen.en de christenen die zijn serieus want die bedriegen en stelen al eeuwen van de kneuzen.maar deze linkse en rechtse prietpraat is een gemiste kans voor de toekomst.want onze kinderen gaan niet ten onder aan de staatsschuld of het milleu.maar om een volgevreten generatie die over en weer verwijten maken.voor iets wat ze niet oplossen.en er zijn problemen zat.dit is nog maar de vooravond voor wat er in europa staat te gebeuren.of ben ik blind en leven we in een modern wild western europa.maar als de armen armer worden en de rijken rijker dan krijg daar een bevolkings groep de schuld van.geschiedenis.die er uiteindelijk ook niets aan kunnen doen dat het zover gekomen is omdat we er met ze allen niet uitkomen.Wie de bal kaatst moet op zijn minst het lef hebben om hem terug te ontvangen.en daar zijn we nu al zo’n jaar of twintig mee bezig.elkaar kwetsen je eigen gelijk halen.put er moed uit en je bent hoog begaafd.nu wel goed gestelde mensen we zitten op kleuter niveau te lummelen.en te wachten,tot we kunnen zeggen geweldig onze kinderen en klein kinderen zitten niet met vergrijzing een toekomst en staatsschuld.maar veel ellende opa heeft wel zijn gelijk gehaald wilders is een eikel.alleen jammer dat ze dit niet hebben zien aankomen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. m. van loon

  mijn toekomstvisie is een gezonde samenleving waar ieder zijn zegje mag doen met respect voor andermans gevoelens. Maar dat is een droom. maak maar een evaluatie van de laatste 14 mnd. hier in ned.moet men nu rechts of links zijn er is geen tussen partij.misschien de sociaal liberalen.ik weet niet.ik vind het politiek klimaat nu heel moelijk.maar ja ik ben zoekende.ik denk dat het zo in heel europa is.moeilijk.

    /   Beantwoorden  / 
 7. j.maat

  Drs. Janmaat was de wilders van de jaren tachtig zijn uitleg was slecht maar zijn toekomst visie niet .Janmaat werd door zijn ideeën beschouwd als een soort ‘misdadiger’ alles wat janmaat zei werd als populisme afgedaan.de minsters van die tijd zagen en wilde rs (lol) er ook niet aan,op bolkenstein na die zag wel rook maar werd terug gevloten door de vvd.wat er zoal gebeurt in nederland zei Drs. Janmaat toen.zoals wilders nu doet voor over twintig jaar.maar het wordt weer afgedaan als populisme.dit is niet van de laatste 14 maanden dit is al zo’n jaar of twintig een probleem.anders hadden wij nooit iets van de heer Drs. Janmaat gehoord want een groot politikus was ie niet.alleen een man met een toekomst beeld en die komt langzaam uit.Moge zijn ziel door de barmhartigheid van God in vrede rusten. … en een klein glimlachje na laten op onze beschaving.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Peter

  Is Nilsson een linkse rukkert? Tijd om Nederland op te schonen wat betreft Islam.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.