De Week Van… Jeroen(tje) Dijsselbloem

Onbetwist was dit de week van het onderwijs en in het bijzonder de week van Jeroen Dijsselbloem van de PvdA. Hij presenteerde met zijn parlementaire onderzoekscommissie voor Onderwijsvernieuwing een heel erg hard getaald rapport over de vernieuwingen (de mislukte en veel te snelle vernieuwingen) in het onderwijs de afgelopen 20 jaar. Dijsselbloem sprak gedragen en duidelijk, vond iedereen. En hij had nog eens gelijk ook. Beter kan je rapport niet ontvangen worden.

Het leek deze week wel of iedereen het ook ineens eens was met de commissie Dijsselbloem. De SP riep uiteraard dat ze al lang en breed gelijk had gehad en onderwijsminister Plasterk beweerde dat alles wat het rapport bevestigde al geconstateerd en aangepakt werd: "Precies waar we mee bezig zijn". Een grote herkenning in Den Haag dus.

En ook in het land. Gisteren riep ik zelf nog op tot het aanklagen van de staat door mijn generatie en ik was niet de enige die mij jarenlang belazerd voelde. De LsvB en het LAKS (scholieren organisaties) steunen Dijsselbloem en ook de lerarenopleidingen staan achter 'vriend Jeroen'.

Kortom, Jeroentje Dijsselbloem stond in de kijker en het was zíjn week. Bekijk Jeroen in P&W.

 

Lees ook:Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is een engel
Lees ook:COLUMN Ik klaag de Staat aan
Lees ook:Goed dat ze er zitten: Pauw en Witteman in Uruzgan
Lees ook:Kamer: ‘Geen overhaaste onderwijsvernieuwingen meer’
Lees ook:Nooit te oud om te leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.