De Week Van… De Chaos

Het ligt uiteraard voor de hand dat uw TweedeKamer.blog.nl readacteur deze week zou uitroepen tot de week van Geert Wilders, maar laten we eerlijk zijn, Geerts tijd komt als de film daadwerkelijk het witte doek bestierd. Deze week was politiek gezien vooral de week van De Chaos. Politici renden als haantjes zonder kop over het Binnenhof, de ene keer achter Geert aan, eventjes werden Ter Horst en Vogelaar opgejaagd, de andere keer ging men met z'n allen achter Donner aan, dan weer werd de polonaise ingezet na gelul van opperhoofd Balkenende. Complete chaos, er gebeurde wat normaal best over een week of vier uitgesmeerd had kunnen worden. Om het geheel te illustreren, de mooiste citaten uit deze chaosweek.

Minister Vogelaar wist niet wat ze hoorde van SP'er Remi Poppe tijdens het vragenuurtje dinsdag: "Grote woorden, van een klein mannetje"

Premier Balkenende, de man die premier werd net na de dood van Fortuyn, daarna in 2004 als premier de moord op Theo van Gogh meemaakte, maar deze week met Geert uniek vindt: "Ik ben nu al een tijd premier, maar ik heb zo’n situatie nog niet meegemaakt"

Geert Wilders was duidelijk als altijd in een sms'je (wat zijn we toch multimediaal met z'n allen) aan CDA fractievoorzitter Van Geel: "Je kunt de pot op". En later tegen Premier Balkenende: "Jan Peter is een beroepslafaard".

PvdA'er Marriëte Hamer veroorzaakte uiteindelijk een spoeddebat en was er vroeg bij met een interview in het eerste radiojournaal. Ze sprak over het gedrag van Minister Donner rondom het ontslagrecht: "Ik ben buitengewoon verbolgen"

Donner wist daarna niets over de verbazing van Hamer: "Ik was me er niet van bewust dat ik iets nieuws zei voor mevrouw Hamer"

VVD voorman Mark Rutte, bij de tijd als immer, had hele andere ervaringen met Hamer: "Ik werd wakker met Mariëtte op de wekkerradio"

De GroenLinkse Femke Halsema bleef onder alles scherp als altijd en dacht een leuke omlijsting van haar zinnen bedacht te hebben voor minister Donner: "U heeft vlak voor Kerst tegen uw kabinet gezegd: dit was eens en nooit meer. Maar de kerstballen zijn nog niet opgeborgen of leden van uw coalitie gaan weer rollebollend over straat. Waar is uw regie?" 

Ex-burgemeester Frans Willeme van Dinkelland, na zijn ontslag in zijn speech tegen boosdoener Minister Ter Horst: "Burgemeesters zijn vanaf nu vogelvrij verklaard"

Lees ook:Gedonder tussen Bos en Balkenende
Lees ook:Opnieuw ophef over uitspraak Verdonk
Lees ook:PvdA zakt weg: Bos-effect uitgewerkt?
Lees ook:Donner met de schrik vrij
Lees ook:Worden we weer vriendjes met de zuiderburen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.