Kamervragen over in elkaar slaan dakloze overbodig

9 militairen schoppen een dakloze in elkaar. Schokkend nieuws, want van militairen verwacht je dat ze gedisciplineerd zijn en dat ze hun voorbeeldfunctie op een nette manier vervullen. Als blijkt dat ze inderdaad schuldig zijn, dan wacht hen een zware militaire en wellicht ook civiele straf. Zo werkt ons systeem gelukkig.Maar direct op de dag dat het nieuws bekend werd werden er, voordat het systeem uberhaupt in werking kan treden, meteen al weer Kamervragen in stelling gebracht. GroenLinks kondigde aan de minister van Defensie te gaan bevragen over de zaak.

Kamervragen zijn daar niet voor bedoeld. Het vragenrecht hoor je te gebruiken om informatie aan de minister te vragen, waarna je met die informatie al dan niet een debat kunt aanvragen. Maar laat eerst het recht eens zijn beloop. Of zijn de dames en heren politici hun vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem kwijt?

Lees ook:Militairen rennen weg van defensie
Lees ook:Wilders stelt kamervragen over zeiljacht Beatrix
Lees ook:Gelukkig Kamerkritiek op verhoging OV-tarieven
Lees ook:Verklaar dat maar eens met God, Eimert
Lees ook:Defensiepersoneel krijgt bijna acht procent meer loon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.