Nog twee jaar naar Afghanistan, maar dat mogen we niet weten

Nadat het advies van grote militaire baas (ook wel 'Generaal' en 'commandant der strijdkrachten') Dick Berlijn aan Defensie minister Eimert van Middelkoop om de missie in Afghanistan te verlengen met twee jaar uitlekte, zijn coalitiepartijen CDA en PvdA bang en boos. Bang dat de onderhandelingspositie van het kabinet nu verslechterd is en boos omdat het het zoveelste geheim is wat uitlekt. Het mag duidelijk ziojn dat geheimpjes bewaren niet goed beheerst wordt in het Haagse. Let u, waarde bloglezer, op mijn woorden, we gaan hoe dan ook de missie in Afghanistan verlengen. Misschien met minder troepen, misschien geen twee jaar, maar we gaan het doen. PvdA en CDA zijn bang dat door dit lekken ze beter hun best moeten gaan doen in de kamer. En de politici van de PvdA en het CDA zijn liever lui dan moe.

Lees ook:Van Middelkoop vraagt om uitleg Argos-journalisten
Lees ook:Spotje ‘tegen de oorlog’ van SP
Lees ook:Goed dat ze er zitten: Pauw en Witteman in Uruzgan
Lees ook:Wat zijn we toch tevreden
Lees ook:Tweede Kamer: Tsjaad of niet?

Eén reactie op “Nog twee jaar naar Afghanistan, maar dat mogen we niet weten

  1. Jatoch

    Nee, ze zijn boos omdat ze nu wel kunnen fluiten naar militaire steun van andere NAVO landen. Nu die andere NAVO landen namelijk weten dat we tóch wel blijven, voelen zij de druk ook niet meer om Nederland in de gevraagde hulp bij te staan. Degene die dit nieuws heeft laten uitlekken is persoonlijk verantwoordelijk voor eventuele extra doden door afwezigheid van extra coalitietroepen. Ik hoop dat de verrader gevonden kan worden en kan worden berecht voor spionage of hoogverraad.

    En eh, effe over die laatste opmerking in het artikel: het CDA en de PVDA zitten in ieder geval in de regering en tonen initiatief. Ze zijn dus zeker niet liever lui dan moe. De SP, die is liever lui dan moe. Die doet namelijk niet mee en is overal tegen. Dat is pas luiheid.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.