Ministers lullen zich er uit: Uruzgan tot 2010

Het kabinet heeft een besluit genomen. Het kabinet nam een besluit, een besluit waarop je nogal wat commentaar kunt hebben, waar je het enorm mee eens kunt zijn en een besluit wat in elk geval betekend dat het Groot Hollands Leger nog 2 volle jaren als kanonnenvlees zal fungeren in de meest gevaarlijke Afghaanse provincie Uruzgan. Elke minister (waaronder natuurlijk christen politicus, minister van defensie Eimert van Middelkoop)  ontkent in deze dagen dat 'we' daar voor opbouwwerkzaamheden naar toe zijn gegaan. Ze zeggen allemaal dat het 'opbouwen was waar mogelijk' en 'vechten waar nodig'. En zo lul je je er natuurlijk uit. Want onze jongens en meisjes kunnen nergens opbouwen want dat is niet mogelijk en moeten vechten want anders gaan ze zelf dood, vrij 'nodig' dus. Waarom we écht in Uruzgan moeten blijven? Uiteraard omdat de internationale druk zo enorm groot is. Daarom.

Lees ook:Typisch Hollands besluit in ontslagrecht debacle
Lees ook:PvdA wil iets doen aan geweld
Lees ook:Ter Horst wil weten wat Verdonk en Wilders uitgeven
Lees ook:Vergunning voor growshops
Lees ook:Donner: Hou die lonen laag

6 reacties op “Ministers lullen zich er uit: Uruzgan tot 2010

 1. Dingetje

  Ze blijven, omdat de NAVO dat had gevraagd. Ze willen de bevolking niet in de steek laten. Maar dat doen ze toch ook ná die 2 jaar?

    /   Beantwoorden  / 
 2. jan

  Bij het vorige besluit om te gaan beloofden ze dat 2 jaar het uiterste is.
  Maar ik wist het allang: beloften van politici zijn er om gebroken te worden. Waarbij deze. Maar ondertussen wel spreken over “normen en waarden”. Ja amehoela.

  Voor mij hoeft die nederlandse en europese politiek allang niet meer. Ik ga liever alleen om met mensen die ik kan vertrouwen en daar horen nederlandse en europese en ook niet amerikaanse etc. politic niet bij.

  Maar ja, velen blijven stemmen en komen elke keer daarvoor terug.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dingetje

  Als je niet stemt moet je ook niet klagen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. cees

  Het is een schande dat onze jongens er weer voor opdraaien.
  Omdat JP en z’n bende geen nee durven te zeggen tegen de navo zitten er ook van mij bekenden in verwegiestan.
  Misschien is het wat om aan het torenkamertje van JP het aantal doden aan op de muur te tekenen waar hij en de rest voor verantwoordelijk is.

  Ik heb wel gestemd maar helaas weet ik niet meer wat en op wie ik de volgende keer moet stemmen.
  Wilders maar.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Nilsson

  Als ik me goed herinner was Wilders destijds ook gewoon voor de Afghanistan missie. Op dit moment laat hij nog alle opties open. Lekker makkelijk. Wel voor de NAVO missie maar alleen als Nederland geen leidende rol heeft. Een echte kerel zegt gewoon dat hij destijds voor heeft gestemd en er dus net zoals de rest van de kamer (uitzondering D66,Groen Links en SP) gewoon is ingestonken. Iemand stemmen die de schuld altijd bij de ander legt dat is inderdaad een goed idee.

    /   Beantwoorden  / 
 6. heraux

  Het is niet eenvoudig – mensen die een gewoonte hebben die gelijk aan de onze meer dan 70 jaar terug.. of zelfs langer. EEn infrastructuur structureel vernietigd – niet alleen wegen en paden – maar ook familie-vrienden-vertrouwen – zelfs sexualiteit als een logistiek begrip.

  Om een zwaar beschadigd volk weer enigzinds middelen te geven – “inzicht” is al een luxe – laat staan cultuur. – Dat is een uitdaging – DE uitdaging voor 2007-2010 – Het liefst sturen we ze niet voor twee jaar maar roteren we over twintig jaar. Maar dat trekt onze economie NIET.

  We moeten ze dus verlaten – die enige – ik hoop het niet – redelijk integere aanspreek, aanspraak, inspraak punt – gaat verdwijnen.

  Wie neemt het over?

  Ik weet wat het overneemt – ontreddering, onderdrukking en verval. Ik hoop hierbij niet te overdrijven.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.