Het grote Irak-onderzoek: Wanneer?!?

Toen ik vanochtend na mijn ontbijt mijn postvak opende vond ik een email van bovenstaand allooi. Het is een nieuwsbrief van ONJO, een samenwerkingsverband van wat omroepen dat bedoeld is onderzoeksjournalistiek te bevorderen in Nederland. De opening van hun nieuwsbrief, zoals hierboven te zien, was het nog steeds niet ingestelde onderzoek naar de Nederlandse deelname aan de Irak-oorlog.

In het onderzoeksradioprogramma Argos heeft dit weekend uitgebreid aandacht besteedt aan het besluit van de PvdA-CDA-ChristenUnie coaltie een onderzoek in te stellen naar de deelname. Oud-minister Klaas de Vries spreekt in deze aflevering van Argos openhartig over zijn eigen onderzoek hiernaar en zegt onder andere dat er bij de coalitieonderhandelingen helemaal niet eens gesproken is over het wel of niet onderzoeken van de deelname aan de oorlog.

Volgens Wouter Bos 8 december in DWDD is daar niets van waar. Hij zegt dat de PvdA er alles aan heeft gedaan een onderzoek te bewerkstelligen. Bos noemt de informatie van Klaas de Vries onzin.

Ongetwijfeld is dit nog maar het begin van een nog veel langere discussie die nog gevoerd gaat worden. Deze week komt Argos met een tweede aflevering over het onderzoek, een uitzending die ongetwijfeld nog meer stof zal doen laten opwaaien.

Beluister hier de Argos aflevering met daarin Klaas de Vries.

Lees ook:CDA wil toch oorlog kunnen starten zonder toestemming veiligheidsraad
Lees ook:VVD’er Van Aartsen draait en wil nu ook Irak-onderzoek
Lees ook:Klaas de Vries haalt hard uit naar kabinet
Lees ook:SP: NIOD onderzoek naar oorlog Irak
Lees ook:Wouter Bos ‘Nederlander van het Jaar’

2 reacties op “Het grote Irak-onderzoek: Wanneer?!?

  1. brenda

    hallo laat balkenende mijn 4000 schuld ff betalen want ik heb het niet ik leef al 36 jaar van een bijstand balkenende zou 36 jaar van een uitkering moeten leven de uitkeringen moeten omhoog er zijn veel mensen die in armoede leven hier in ned laat balkenende maar aan zijn eigen bevolking denken in plaats van het geld aan buitenland te geven voor wapens dus balkenende aan de slag uitkeringen omhoog 200 euro meer per maand

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lars van der Werf

    Tja, Brenda. Ik zou zeggen; schrijf hem eens een brief, of bel ‘m op.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.