SP en SGP tegen standaard koopzondag

Ook zo blij dat u vandaag nog even de laatste kerstinkopen kunt doen?  Dat op het allerlaatste moment de winkels nog open zijn omdat u vergeten was voor die ene tante nog een kadootje te kopen? Als het aan SP en SGP ligt mogen winkels in de toekomst de winkeltijden wet niet meer zo gemakkelijk omzeilen.

 

De winkeltijdenwet was eigenlijk bedoeld om het aantal koopzondagen te beperken tot maximaal twaalf -tenzij een gemeente vond dat het vanwege toerisme nodig was de winkels zeven dagen per week open te hebben.

Van die uitzonderingsregel wordt te pas en te onpas gebruik gemaakt en dat gaat ten koste van de middenstand. SP en SGP willen daarom dat duidelijk  wordt omschreven wat die toeristische afbakening precies omvat. Duidelijk is dat meubelboulevards en winkels in woonwijken hier niet onder vallen.

De minister van Economische Zaken moet het wetsvoorstel goedkeuren. Volgens SP is de meerderheid van de Nederlandse bevolking voor zondagsrust.  De site van SGP is maandag weer bereikbaar voor commentaar…

Lees ook:Vergunning voor growshops
Lees ook:Minister van der Hoeven maakt het te bont
Lees ook:PvdA ligt in spagaat
Lees ook:Drie mogelijke terroristen gearresteerd bij JFK
Lees ook:Wat ging er mis bij de PvdA?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.