Geen rem op marktwerking en privatisering

Nog niet zo heel lang geleden werd politiek-bestuurlijk Nederland overspoeld met lezingen van Annemarie Jorritsma. We spreken over het kabinet Kok II, waarin zij minister van Economische Zaken was. Ze sprak overal over marktwerking, deregulering en privatisering. Dat waren de Gouden Woorden in die tijd. In die vaart der volkeren moesten we en masse mee. Ze sprak de Gouden Woorden uit op congressen, conferenties en op universiteiten. Kritiek was er nauwelijks.
 

Mede daardoor zitten we nu met steeds meer bedrijven die vrolijk aan verre buitenlandse investeerders en concurrenten worden verkocht. Deregulering: prima, maar hebben we daar al serieus iets van gezien? Marktwerking: hartstikke leuk, maar waarom op het spoor en in de energie? Dat zijn publieke voorzieningen, daar moet je niet mee sollen. Of wel?

Van ABN Amro tot KLM, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt of is in buitenlandse handen. Het maakt op zich niet zoveel uit wie er aan het roer staat, maar zolang het over publieke voorzieningen gaat, is het wel van belang wat er precies gebeurt. Laten we het daar eens over hebben.

Lees ook:‘Actieplan Spoor’ moet van Nederland treinland maken
Lees ook:Moet publieke omroep politiek correct?
Lees ook:Halsema heeft er de kracht niet voor
Lees ook:Integratie in Frankrijk
Lees ook:(VIDEOVERSLAG) Uw redacteur op Prinsjesdag

Eén reactie op “Geen rem op marktwerking en privatisering

  1. Harry

    Mee eens, publieke voorzieningen als gezondheidszorg en openbaarvervoer moet je met je kapitalistische poten vanaf blijven,,, oh wacht, deze zijn al geliberaliseerd, nouja dan blijft er weinig over.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.