Het gaat goed! 4,1 procent economische groei

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt vandaag dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal van dit jaar is aangetrokken en is gegroeid met het hoogste percentage in zeven jaar: 4,1 procent. Goed nieuws en een impuls voor het zittende kabinet, wat natuurlijk alleen maar baat heeft bij berichten over een goede economie. Opvallend is dat juist nu de PvdA weer in de regering zit, de economie weer aantrekt. Het gaat zo goed met de economische situatie omdat de Nederlandse export is gestegen en omdat de aardgaswinnig is opgevoerd.

Lees ook:Kabinet krijgt schouderklopje IMF
Lees ook:Donner: Uitkering jonggehandicapten verlagen
Lees ook:Bos sluit bonusakkoord
Lees ook:Meeste Nederlanders blij met EU-lidmaatschap
Lees ook:Verdonks Trots op Nederland (TON) goed voor 15 zetels

2 reacties op “Het gaat goed! 4,1 procent economische groei

 1. Kaj

  Omdat de PvdA in de regering zit, gaat het weer goed, zeg je…?

  Nee hoor. Deze regering moet zijn eerste budget zelfs nog effectueren, dat gebeurt pas vanaf 1 januari volgend jaar, en dan zitten we al lang en breed weer in een economisch dipje.

  Waar deze regering – en de vorige – overigens óók niets aan kon doen.

  Het is alleen te hopen dat deze regering wel keihard actie onderneemt tegen onze eigen ‘sub-prime mortgages’ en ongedekte leningen :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lars van der Werf

  Ik zeg niet dat het door de PvdA komt. Het komt ze alleen verdomd goed uit en daarnaast is het opvallend dat nu er na een aantal CDA en VVD jaren een kabinet met de PvdA een economische stijging kent.
  Daarnaast moet de nuance geplaatst worden dat de groei vooral voortkomt uit de explosieve verkoop van aardgas en de betere concurrentiepositie. Het heeft niets met deze regering te maken, maar het feit dat juist dit nú zo breed wordt uitgemeten, is opvallend te noemen. Anderen noemen dat ‘belazerij van de domme kiezer’…
  Maar, hoe dan ook is economische groei altijd goed.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.