Belgenbank Fortis krijgt betwijfelde staatshulp én ING koopt ABN

De Kamer had er wat scepsis bij, maar de Belgische bank Fortis krijgt tóch reddingshulp uit Nederland. Het zal een combinatie zijn van overheidshulp uit België en ons land. Volgens alle berichten in de media 'is het nodig, maar twijfelachtig' in hoeverre dit nu wel echt goed is. De VVD had graag een bedrijf gezien buiten Fortis dat had geïnvesteerd, GroenLinks, de SP en het CDA zien de noodzaak. In elk geval is de Nederlandse staatskas 4 miljard lichter door deze ellende. De allergrootste winnaar in deze hele toestand lijkt Rijkman Groenink, oud topman van ABN*AMRO. Aangezien 'Dé Bank' er zeer goed vanaf komt in dit hele Fortis debacle. Want net bekend: ING koopt waarschijnlijk ABN*AMRO. Ook mooi natuurlijk: 'Here today, Where tomorrow?' Hoe toepasselijk kan een slogan zijn?

Lees ook:Kabinet niet blij met bonus Rijkman Groenink
Lees ook:Gerrit Zalm is de baas
Lees ook:Bush wil embargo Palestijnen opheffen
Lees ook:Bos was vóór fusie ABN Amro en ING
Lees ook:Verklaar dat maar eens met God, Eimert

Eén reactie op “Belgenbank Fortis krijgt betwijfelde staatshulp én ING koopt ABN

  1. Truus Baaij

    Stel dat Verdi niet la forza, maar la Fortis del destino had gecomponeerd. Dan zat er een trio in voor Bos (PvdAmin.financ.)tenor-Balkenende(CDA-premier)en Welling(Dir.Ned.Bank bariton) En een basaria voor toenmalig topman Amrobank Rijksman Groenink.
    Benieuwd wat laatstgenoemde van de ontwikkelingen vindt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.