H-woord blijft H-woord

Nouja zeg. Ik vol verwachting dat Jan-Peter Balkenende eindelijk dat VINEX-zootje met hun veel te dure hypotheken en dubbele baantjes in het hart zou gaan treffen met zijn ‘onorthodoxe maatregelen’, zegt hij vandaag ineens dat hij orthodox toch lekker van de hypotheekrenteaftrek afblijft. Ik zag het al voor me, half leeg IJburg, Weidevenne en Carnisselande. Maar onze premier blijft het H-woord het H-woord noemen en gaat (als de enige in Europa) die aftrek in stand houden. Holland, een landje met een paar taboe’s: allochtonen, H-woord en Publieke Omroep.

Lees ook:Moet publieke omroep politiek correct?
Lees ook:GroepGeert: migratiestop is noodzaak
Lees ook:Een terughoudende Balkenende (III) stelt Kamer gerust
Lees ook:PvdA is vergevingsgezind
Lees ook:Wilders wil niet-westerse allochtonen straf laten uitzitten in land van herkomst

4 reacties op “H-woord blijft H-woord

 1. Robert

  Quote : Nouja zeg. Ik vol verwachting dat Jan-Peter Balkenende eindelijk dat VINEX-zootje met hun veel te dure hypotheken en dubbele baantjes in het hart zou gaan treffen met zijn ‘onorthodoxe maatregelen’”"”"

  Lekker sociaal , dat zou betekenen dat tienduizenden gezinnen financieel zwaar onderuit gaan , gevolg sterk stijgende executieverkopen en nog meer economische ellende zoals werkloze bouwvakkers , veroorzaakt door een in elkaar klappende bouwsektor!

  Robert

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lars van der Werf

   Klopt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Wijma

    Ik kan het mis hebben, maar ik heb begrepen dat het geleidelijk aan afbouwen van de hypotheekaftrek gaat gelden voor nieuwe, nog af te sluiten hypotheken. Het is kennelijk niet de bedoeling om te snijden in de hypotheekaftrek van reeds afgesloten hypotheken. Sterker nog: als ieder weet dat de hypotheekaftrek m.i.v. bijvoorbeeld 2012 sterk verminderd wordt, zou dat er toe kunnen leiden dat veel mensen nu nog even een graantje willen meepikken en vòòr 2012 een hypotheek onder de gunstige voorwaarden afsluiten. Dat zou dan weer tot gevolg kunnen hebben dat de bouwsector en de huizenmarkt een flinke stimulans krijgen.
    Echter ….. hoe de regering dan nà 2012 de klappen denkt op te vangen, is mij ook een raadsel. Maar ja, ik ben dan ook geen econoom ;-)

      /   Beantwoorden  / 
 2. Kenneth

  Het H-woord… wat het de politiek en het land oplevert rekent CBS wel uit. Als je ook wilt berekenen wat je eigen woonlasten worden als “morgen” de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft, dat had ik zelf kunnen berekenen op deze onafhankelijke site: Het H-Woord.

  Scheelt mij weer zo’n 300 euro dat ik niet meer kan uitgeven per jaar. Met de 25 jaar die er nog over is van m’n hypotheek zou dat zo’n 7500 euro zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.