Nieuwe Rubriek: Een brief aan….Rita Verdonk

Vandaag start ik op deze blog met een rubriek genaamd "Een brief aan…". Elke zondag hier een brief van mijn hand, gericht aan een politicus/politica. Ik stuur de brieven ook echt op naar de politicus/politica in kwestie, zodat we wellicht een antwoord kunnen publiceren. De eerste met de twijfelachtige eer een brief te ontvangen, is de vrouw die zó trots op Nederland is, dat ze er oranje van uitslaat: Rita Verdonk.

Geachte mevrouw Verdonk,

 

We leven in roerige tijden. Sinds het verstrijken van een millennium, een kleine zeven jaar terug, zijn de rapen gaar. Zowel 2001, 2002 als 2004 waren politiek gezien rampjaren. Al vijf jaar hebben we een premier die een lachertje is en al vijf jaar leven we met in ons achterhoofd nog altijd de doodgeschoten Pim Fortuyn. De man die zei wat hij dacht en deed wat hij zei.

Toen kregen we nog niet zo heel lang geleden Geert Wilders die 'de erfenis' van Pim wilde opeisen. En nu bent u daar. U bent niet alleen eens met alles wat Pim zei, u bent daarnaast ook nog eens trots op Nederland. En daar laat u geen enkele twijfel over bestaan. Toen ik een paar dagen terug uw website opende, zag ik u links bovenin staan achter een scheepsroer, met achter u een fier wapperende Hollandse driekleur. En toen dacht ik bij mezelf; bent u niet iets té trots? Trots vind ik mooi, en ook ik ben trots op Nederland, dat mag u gerust weten, maar drijft u het niet iets te ver door? Is het niet gewoon een verkapt extreem nationalisme. Een vriendelijk bloemetjes en zonnig nationalisme, datwel, maar komt het niet gewoon neer op nationalisme wat het liefst alleen blanke Nederlanders ziet, geen multiculturalisme, geen andere geloven dan het joodse en christelijke geloof?

Ik ben bang dat u het verkeerde soort mensen aantrekt met uw 'beweging'. U spreekt namelijk met die oranje vormgeving, en uzelf voorstellen als de grote roerganger voor de nationale vlag gewoon de meest kale neonazi's aan. Wist u dat u enorm populair bent op fora van neonazi's? Ze kunnen over niets anders meer praten. En het spijtige hieraan is dat ik zeker weet dat u dat niet wilt. U bent namelijk geen neonazi en u bent geen vrouw die extreem nationalistisch is. U bent een vrouw die gewoon graag problemen oplost en daarvoor nu de verkeerde weg kiest, een weg die u is opgedrongen door uw adviseurs.

U heeft geen idee waar u mee bezig bent.

Ik hoop dat het goed komt met u, maar ik twijfel er aan. U wacht een zwaar lot. Ik ben bang dat wanneer u straks die nationalisten teleurstelt, ze boos worden, heel boos.

Sterkte, mevrouw Verdonk.

 

Hoogachtend,

Lars van der Werf

Lees ook de andere afleveringen.

Lees ook:Rita’s TON nog maar op elf zetels
Lees ook:Nog twee jaar naar Afghanistan, maar dat mogen we niet weten
Lees ook:De Week Van… ‘IJzeren’ Rita Verdonk
Lees ook:Verdonk politicus van het jaar
Lees ook:VVD Partijbons Hans Wiegel niet mee met Rita Verdonk

Eén reactie op “Nieuwe Rubriek: Een brief aan….Rita Verdonk

  1. Krek.

    Prima brief, Lars. Inhoudelijk dan. Wel nog een keertje met de stofkam er doorheen om alle tikfouten er doorheen. Of ben je niet trots op Nederlands?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.