Een Brief aan… Jan Marijnissen

De tweede in de serie 'Een Brief Aan…', aan onze man van Links: Jan Marijnissen. Lees ook de andere afleveringen.

 

Geachte heer Marijnissen,

 

Volledig uit interesse en volledig uit overtuiging volg ik op de voet de Socialistische Partij die u zo bezielend leidt. In volle belangstelling volg ik de oppositie die u en uw partij nu voeren en ik heb daar (wellicht helaas) een mening over. U schreeuwt en u doet niets. Het lijkt niet zo goed te gaan met uw partij en u regeert op maar weinig plekken (u ging laatst weer onderuit in Leiden). Ik ben bang dat u en uw partij zich aan het verlagen zijn tot een partij die alleen maar overal tegen is en nooit iets kan bereiken omdat u geen compromissen wilt sluiten.

Het is geen nieuwe gedachte van me. Al nadat u de onderhandelingen met Wouter Bos en Jan Peter Balkenende opblies, kwam bij mij de gedachte op dat u helemaal niet wilt regeren omdat u dan op uw spreekwoordelijke 'bek' zult gaan.

Waarom deed u toen zo moeilijk en waarom schreeuwt u nu het hardste tegen het kabinet waarin u had kunnen plaatsnemen met wat meer poldermentaliteit?

Ik moet zeggen dat het me spijt dat u niet regeert. Ik had het graag zien gebeuren. Ik had graag gezien dat u een klein beetje van uw plannetjes uit het verkiezingsprogramma had kunnen waarmaken.

Belooft u me dat u in de volgende kabinetsonderhandelingen gewoon consessies zal doen? En dat u zich nu een beetje koest houdt en u zich gaat richten op de al dan niet aanwezige partijstructuur?

Alvast mijn hartelijke dank.

Hoogachtend,

 

Lars van der Werf

 

Lees ook:Hoe zit het nu met Jan en Jan Peter?
Lees ook:‘Mao-rijnissen’ krijgt kritiek van SP onderdanen
Lees ook:Links kabinet een stap dichterbij
Lees ook:SP wil salaris naar opleiding
Lees ook:Informatie over de formatie

7 reacties op “Een Brief aan… Jan Marijnissen

 1. Pieter

  Tjonge zeg, wat een originaliteit in deze brief. Nee dus. En dat is jammer. Schrijf je eens een brief aan Jan Marijnissen, kom je niet verder dan het domweg napapagaaien van de pers? Wat een gemiste kans.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anno Zijlstra

  Maak je je druk over, we hebben Trots Op Nederland nu met Rita op de bok, de oppositie krijgt weer glans en er zijn als dit kabinet weg is weer mooie nieuwe frisse kansen om de zaken wel op te lossen.
  Vergeet de SP die doet toch nooit echt mee.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sylvano Witte

  Het valt me op dat merendeels van de berichten op deze weblog toch negatief is over de SP. Misschien een idee om buiten die rechtse kneuzen ook eens wat linkse schrijvers in ‘dienst’ te nemen? Dan biedt deze web-log iets meer geloofwaardigheid.

  Daarnaast ga ik akkoord met Pieter. We hebben al voldoende papegaaien in deze maatschappij.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Anno Zijlstra

  de SP is tanende,de glans raakt er wat af,hoelang roept de SP nu al niet van alles ,ze doet niet mee, de titel grote oppositie partij als er NU verkiezingen zouden zijn,en wat dan nog………….terwijl er geen eens verkiezingen zijn.
  (wie is er nu de kneus vraag ik me dan af) -:)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Lars van der Werf

  Dank voor de warme opmerkingen. Ik wil van de hand wijzen dat deze weblog wordt beheerst door een rechts persoon evenmin als door een links persoon. Eerder werd ik onder een ander bericht uitgemaakt voor ‘linksert’ en nu verwijt men mij een rechtse inslag.

  Dan over de ‘originaliteit’ van de inhoud, het wil niet zeggen dat iets wat niet origineel is niet gezegt moet worden. Het betreft hier een samenvatting van al het gebeurde.

  En als laatst wil ik me nog even richten tot ‘De Republiek’, het lijkt er verdacht veel op dat u zich schuldig maakt aan het zogenaamde ‘reclame maken’ ofwel het plaatsen van ‘spam’. Ik zal de reeds geplaatste reacties laten staan, maar de volgende keer dat u opnieuw niet inhoudelijk reageert op een bericht, maar slechts een reclameboodschap verkondigt, zal ik deze verwijderen.

  Ik nodig u, De Republiek, hierbij wel uit voor een gastlog, waarin u desgewenst uw partij kunt ophemelen en bekender maken, op voorwaarde dat ik daar enig commentaar om mag geven. U kunt mij mailen op: [email protected]

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.