Niet alle PvdA’ers blij met regeerakkoord

Nadat Wouter Bos de kritiek op het regeerakkoord vorige week snel had weten om te zetten in een daverend applaus, bleek maandag dat sommige partijleden nog wat morren. Met name de jonge leden van PvdA zijn namelijk ontevreden over het gesloten akkoord. Het akkoord is homo-onvriendelijk, bovendien had Bos een onderzoek over de oorlog in Irak moeten afdwingen.

 

Het staat ambtenaren vrij te beslissen of ze wel of geen homoparen willen trouwen, of iemand van een ander geloof. Dat strookt niet echt met de ambitie in het akkoord, dat iedereen gelijk behandeld moet worden.

Tsja, dat krijg je ervan als je een coalitie aangaat met rasechte christenen. PvdA heeft wat consessies moeten doen. Het onderzoek naar de oorlog in Irak dat Bos nu van tafel heeft geveegd weegt wat dat betreft wel wat zwaarder. Terwijl we allemaal wel weten hoe Balkenende slaafs achter Bush en Blair aanhobbelde terwijl er geen massavernietigingswapens gevonden zijn in Irak, moeten we de zaak blijkbaar laten rusten. Daar heeft Bos wat laten liggen. Zou hem dat tijdens de Statenverkiezingen al worden aangerekend?

 

Bron: nieuws.nl 

Lees ook:Klaas de Vries haalt hard uit naar kabinet
Lees ook:CDA wil toch oorlog kunnen starten zonder toestemming veiligheidsraad
Lees ook:SP: NIOD onderzoek naar oorlog Irak
Lees ook:SP voert campagne voor Irak
Lees ook:Draaikont Balkenende staat tóch Irak-onderzoek toe

3 reacties op “Niet alle PvdA’ers blij met regeerakkoord

  1. Harry

    Vind ik ook; puurder is nooit gepleegd! Er moet ergens door iemand verraad zijn gepleegd, nu of ooit. Kan haast niet anders, dus laat de kamer een parlementair onderzoek verrichten naar wie aan wie of wat waarom verraad heeft gepleegd. Wat we met de uitkomsten doen – als die er komen – moeten we ook onderzoeken. We kunnen hier niet langer over zwijgen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    Pragmatisme is dé deugd van gereformeerd gevormde oud VU – studenten. Jan Peter, Wouter, en André vormen hierop géén uitzondering.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.