D66 strijdt voor koopzondag

Het is ons goed recht om zelf te beslissen wanneer we willen winkelen, wanneer we onze winkel openen en wanneer we willen werken. Als wij graag op zondag ons geld willen verdienen, of juist over de balk smijten, moet dat gewoon kunnen. D66 trekt vandaag ten strijde tegen de betuttelende passage in het regeerakkoord, dat de koopzondagen aan banden gelegd moeten worden.

 

De koopzondag is niet alleen goed voor winkeliers en mensen die doordeweeks te druk zijn om over de Kalverstraat te banjeren. Het zorgt namelijk ook voor werkgelegenheid voor lager opgeleiden, een zwakke groep op de arbeidsmarkt. Een beperking van koopzondagen is daarmee "een beperking van de zelfontplooiing van lageropgeleiden; economische zelfstandigheid is een belangrijke waarde voor D66", aldus het persbericht.

Verder hebben de winkeliers hun huren zien stijgen na invoering van de koopzondag. Immers, als de opbrengst stijgt kan er ook wel meer huur vanaf. D66 ziet die huren niet ineens dalen, wanneer er minder koopzondagen zijn.

Wat vindt U? Koopzondagen of zondagsrust?

Lees ook:Verdienen op zondag taboe?
Lees ook:Leve de Koopzondag!? SP en SGP het eens
Lees ook:SP en SGP tegen standaard koopzondag
Lees ook:RTL verwisselt ministerspost
Lees ook:Kabinet krijgt schouderklopje IMF

11 reacties op “D66 strijdt voor koopzondag

 1. Jatoch

  Tja, D66…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rolf

  Als ik graag op zondag wil uitrusten van een vermoeiende week dan doe ik dat toch lekker? Daarvoor maakt het niet uit of de winkels open of dicht zijn (behalve als ik in de winkelstraat wil uitrusten), dus waarom zou ik mijn zondagsrust aan andere mensen willen opdringen? Als de winkeliers en de kopers het allebei willen, wat zou er dan nog op tegen zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  wel eens aan het personeel gedacht?

  de vakbonden zijn ook niet zo te spreken over de koopzondag.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bram

  Er zijn mensen die op zondag willen werken en er zijn mensen die op zondag willen winkelen. Waarom het personeel in de detailhandel wel de bescherming verdient die personeel in talloze andere sectoren (zorg, horeca, transport, etc…) niet verdient is mij geheel onduidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jatoch

  ehm, wilde je alle artsen vrijgeven op zondag? dat kan dus niet. Winkelen is geen noodsituatie of basisbehoefte.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Naomi

  Waarom het opdringen van een rustdag?

  Ik wil de vrijheid om dat zelf te bepalen of ik wil rusten of shoppen.

  Die vreselijke betuttelende CU/CDA coalitie… Bemoei je met je eigen zaken, ik leef niet voor niets in een vrij en democratisch land. Waar ik zelf mag kiezen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jatoch

  @ naomi

  CDA en CU zijn anders heel erg democratisch gekozen in een democratisch en vrij land…

    /   Beantwoorden  / 
 8. maarten

  @ Jatoch, democratisch gekozen worden sluit het beperken van vrijheden niet uit.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jatoch

  @ maarten

  dat zegt/zei de pedopartij ook…

    /   Beantwoorden  / 
 10. Melissa

  @ Jatoch,

  Wat een slap argument om de pedopartij hierbij te betrekken!!

  Daarbij is het geen goed voorbeeld: de pedopartij wilde, zo kan men beweren, zelfs enkele vrijheden verruimen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jatoch

  @ melissa

  het is maar net hoe je het ziet. de pedopartij wilde wettelijke vrijheden voor pedo’s om kindjes te mogen @#$%^&. Daarmee ontneem je kinderen een deel van hun recht op bescherming. Ook al zal niet elk kind inzien dat het beschermd wordt tegen misbruik door die wet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.