D66 wil herkansing

D66 wil een herkansing. De partij is namelijk uit op een nieuw debat over de beleidsplannen van het nieuwe kabinet. Reden hiervoor is dat in april de nieuwe cijfers van het Centraal Planbureau beschikbaar zijn.

 

Pechtold, fractievoorzitter van D66, vindt dat de Kamer moet kunnen meepraten over de inspraak die het kabinet wil geven aan allerlei maatschappelijke organisaties. Hij heeft de andere fracties in de Tweede Kamer in een brief gevraagd hem te steunen. 

Zal hij het voor elkaar krijgen? Misschien. Maar zou het zin hebben om het debat over het akkoord nogmaals te voeren?

 

Bron 

 

Lees ook:Formatie: wel akkoord, geen motto
Lees ook:Balkenende spreekt zich uit
Lees ook:Regeerakkoord: coalitie draait warm
Lees ook:Burgerslachtoffers Uruzgan?
Lees ook:Alcohol pas als je 18 bent

23 reacties op “D66 wil herkansing

 1. Barst

  D66 ze blijven zeuren en draaikonten, nu ook weer. Ze willen het toch NOG een keer bespreken, volgens mij hebben ze gewoon erg lang na moeten denken over leuke en slimme opmerkingen die ze konden geven over het regeerakkoord. Pechtold heeft ze allemaal op een briefje en wil ze nu eindelijk in de kamer voorlezen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. don. l. klerkx

  Natuurlijk wil D66 doorgaan !! Debat en inspraak zijn immers inherent aan D66.
  Juist nu D66 in de oppositie zit, kan men de D66-ideologie (?) ter sprake brengen.
  In ieder geval heeft dit kabinet een D66-
  inbreng nodig; D66 en de PvdA zijn veelal samen opgetrokken – vanaf 1967 en soms met het pistool op de borst – ;
  dus PvdA: luister naar uw natuurlijke bondgenoot!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  Ja hoor, daar komen die kneuzen van D66 weer. Nóg een kans?! Waarom?! Elke verkiezing in zetelaantal gehalveerd worden is zeker nog niet duidelijk genoeg geweest? Wat een zieligerds. Huil huil huil, mogen we nog een kansje, plieeeeeeeeees??? Ehm, Nee, rot maar lekker weg met je 3 stinkzetels in de tweede kamer en je ene miezerige jeukzeteltje in de eerste kamer. Ik zie nu al uit naar de dag dat liberale geteisem voorgoed uit de kame rverdwijnt. zijn we eindelijk verlost van die drammerige nichten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. don. l. klerkx

  Arme jatoch,alleen het taalgebruik verraadt al je intelligentie; nooit van democratie gehoord zeker?; pas maar op : vergeleken met de 2e Kamer verkiezingen zit D66 weer in de lift – naar boven !!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Truus Baaij

  Redelijk alternatief denk ik zo. Een doorgerekende beleidsplannen kunnen wel eens een geheel ander, wellicht realistischer beeld tonen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sukkels!

  D66 en herkansing? Hoeveel hers heeft die partij al gehad?

  @don. l. klerkx:
  Denk dat opkomen voor D66 genoeg zegt over jouw verstand.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jatoch

  @don. l. klerkx:

  ehm, hoe kom je er in hemelasnaam bij dat d66 in de lift zit in vergelijking met de 2e kamer verkiezingen.

  in de hele 2e kamer van 150 zetels, bezet d66 er precies 3. in de 1e kamer van 75 zetels bezit d66 1 zetel. om gelijk te blijven, hadden ze dus anderhalve zetel moeten winnen. dat gaat gelukkig niet. dus om verhoudingsgewijs méér zetels te krijgen, hadden ze minimaal 2 zetels moeten hebben. gelukkig hebben ze er echter maar één. ze zitten dus duidelijk NIET in de lift. sterker nog, ze hebben wéér verlies geleden.

    /   Beantwoorden  / 
 8. don. l. klerkx

  Heel eenvoudig Jatoch: vergelijk het percentage dat D66 kreeg bij de 2e kamerverkiezingen met de laatse PS verkiezingen, en je ziet……een stijgende lijn !!!!
  Niet denderend (of DONderend) welswaar, maar de trend zit er weer in. Er is ruimte nl. voor een links-liberale partij – en dat is wat D66 altijd is geweest !

    /   Beantwoorden  / 
 9. Kaj

  D66 doet het altijd goed in de oppositie. Is ook lekker makkelijk.
  Echter, de partij weet het iedere keer weer grandioos te verkloten zodra het neerzijgt op het pluche – dat heeft die partij nu wel keer op keer bewezen.
  En wat moet je met een partij die ivm onkunde eigenlijk alleen maar een oppositiepartij kan zijn in dit bestel, terwijl die partij iedere week van mening wisselt?
  Juist: niks. Opdoeken dus.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jatoch

  @ Kaj

  ik hoef hier niks meer aan toe te voegen

    /   Beantwoorden  / 
 11. Nilsson

  Jongens, jongens, jongens toch. Ga eens op de inhoud in. Het nietszeggende debat over de regeringsverklaring zal toch een vervolg moeten krijgen. Zaken zullen concreet moeten worden uitgewerkt en het liefst in samenhang. Een debat is dus nodig, een aanvraag van D66 dus zeer voor de hand liggend.

  Aan allen op deze blog die niet kunnen rekenen. D66 is niet elke verkiezing gehalveerd (verkiezing 2002-2003 van 7 naar 6 zetels) En nu met de verkiezingen in drie maanden tijd van 2% naar 2,6%, dat is 30% meer.

  Overigens is het niet gewoon democratie dat zelfs (nu even) kleinere partijen hun invloed moeten en kunnen hebben. Het is in ieder geval mogelijk met 3 zetels meer zinnige dingen te zeggen dan andere partijen met 9 zetels. Dat heeft de politieke praktijk de laatste weken wel laten zien.

  Ga zo door Pechtold!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jatoch

  Moge D666 door iedereen in de steek gelaten, als een zielig hoopje ellende, wegrotten in de vergetelheid om nooit meer terug te komen, maar bij elke stap richting licht, dieper in hun eigen politieke pus wegzakken.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Nilsson

  Ik had niet anders van je verwacht jatoch. Zielig gewoon, bezoek eens gewoon een goede psychiater. Of trouwens een rechtsextremistische propagandist is voor jou ook wel geschikt. Ga lekker samen nationalistische (of is het nationaal socialistische) leuzen roepen, het wordt vast gezellig. Maar dat slechte gevoel zal er niet beter van worden hoeveel bier je er ook tegen aan gooi.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Truus Baaij

  Al met al blijft D66 de politieke agenda bepalen. Het dunkt mij dat de Tweede Kamer vooralsnog niet is uitgedebatteerd over de Sociaal – Liberale kroonjuwelen. Ondanks dat de glans hiervan verbleekt (b)lijkt te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jatoch

  @ Nillson

  Dus omdat ik het niet eens ben met D66 ben ik extreem rechts?!
  Wat is dat voor betuttelende GroenSlinks mentaliteit? Wat ben jij ouderwets.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Nilsson

  Jatoch wat zielig, wel willen uitdelen maar niet kunnen incasseren. Jij bent degene die op dit forum met bijv. de volgende woorden aankomt: drammerige nichten en dieper in de pus. Jij bent degene die laat zien dat je niet met argumenten en democratie kunt omgaan. Jij gaat niet op het topic in maar begint te beledigen. Wie de schoen past trekken hem aan. Je valt genadeloos door de mand. Je bezit geen enkele reflexie en begint als reactie maar meteen weer te schelden en de maat te nemen. Je laat echter door je reacties zien dat je door zo’n beetje iedereen overklast wordt. Kom maar op scheld me de huid maar vol dat doe je toch zo graag, ik ben namelijk D66-er, zeer tevreden met de partij en voldoe aan geen enkele kwalificatie zoals jij die hier uit. Jouw puberale streken maken me alleen maar alerter en sterker en D66 harder nodig dan ooit. Beterschap.

  Groetjes Nilsson

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jatoch

  Aaaach, heb ik nou je tere D66 hartje geraakt? Schattig dat ook D66′ers emoties hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Heer Harry

  Nou Nilsson (familie van P. Langkous?) je bewijst die paar overgebleven partijgenoten bepaald geen dienst door je zo op de kast te laten jagen. Ik dacht net, een beetje relativerende humor kan zo’n partij nog wel redden, maar die bertbakkerstijl van je valt me wat tegen. Neem toch een voorbeeld aan die guitig ogende A. Pechtold; die geeft tenminste de indruk in lachen te kunnen uitbarsten als hij als laatste het licht uit doet bij die rebellenclub.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Nilsson

  He Harry je hebt gelijk inderdaad familie van. Op welke zieltjes wordt er hier nu eindelijk getrapt. Het woord demoniseren is nog niet gevallen maar dat zal wel niet lang meer op zich laten wachten. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Nilsson zit trouwens vaak op de kast en dat heeft niets met zijn emotionele staat te maken. Gieren de hormoontjes trouwens al lekker door jullie ongenuanceerde lijfjes heen. Wie jaagt wie nu op de kast?

    /   Beantwoorden  / 
 20. Heer Harry

  Hûh hûh hûh….;–)

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jatoch

  @ Nilsson

  Moet je al huilen? Het valt ook niet mee om rond te moeten lopen met een Calimero-syndroom.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Sukkels!

  Het grappigste wat ik van D66 vind is dat ze tegen camera toezicht zijn, tegen preventief fouilleren en tegen het dragen van een id. Denk niet dat de veiligheid in NL erop vooruit zal gaan met D66 mensen aan het roer.

  Een partij zoals dat kan ik niet serieus nemen en dan laat ik de typische D66 streken achterwegen.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Jatoch

  zoals het opblaze van een goed kabinet, puur uit wanhoop om meer “respect” van de kiezer te krijgen. De kiezer weet gelukkig wel beter.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.