Gastblog: Geert Wilders en de media

Het zal u niet ontgaan zijn: mijn mening en die van de lezers van dit blog botsen nogal eens als het gaat over Geert Wilders. Omdat het mij zelden lukt iets positiefs te zeggen over de man legt vandaag een trouwe bezoeker uit wat verkeerd is aan mijn negatieve houding.

Mocht u ook eens een gastblog willen schrijven, stuur het dan naar het adres dat u terugvindt in de colofon. Berichten worden niet automatisch geplaatst.

Het zal jullie niet ontgaan
zijn wie deze man is en hoe over hem geschreven wordt in het overgrote
deel van de media en hier, want veel verschil tussen de mainstream media
en deze site is er niet.

Geert Wilders en de Partij
voor de Vrijheid (PVV) wordt naar mijn mening in een negatief daglicht
gezet door een groot deel van de media en dat kan naar mijn mening ernstige
consequenties hebben. Veel mensen worden beinvloed door de media en
99 van de 100 mensen kijkt niet verder dan hun krantje dat iedere ochtend
op de mat ploft.

De PVV presenteerde begin november
hun plan betreffende de justitie met als titel: Justitie met ambitie.
Dit plan betreft ongeveer 20 punten en staan allemaal uitvoerig
beschreven
(crtl+F: boevenpak), maar wat pakt de media? Het punt dat mensen met
(taak)straffen een boevenpak moeten dragen en plaatsen daar zelf een
grappig plaatje bij van een boevenpak, zoals
hier. Maar het punt dat gevangenissen niet
meer zo luxe moeten worden zoals in
Drachten
hoor je linkse partijen niet over, of over zwaardere straffen? Linkse
partijen zwijgen er massaal over en drinken liever een kopje thee met
ze.

Ook column schrijfster Aaf
Brandt Corstius van NrcNext kan ervan. Zij beweerde dat tijdens de bus
tour van PVV islamitische mensen geen flyer kregen of andere producten
van de PVV. Ik kan zelf zeggen dat het niet waar is. Ik ben twee keer
naar Geert Wilders geweest en heb beiden keren gezien hoe moslims op
de foto met hem gingen en dat iedereen een flyer kreeg.

Maar last but nog least is Ferry Mingelen
en de NOS. Meneer Mingelen behandelde de verkiezingsuitslag op
22 november voor de NOS en noemde de PVV tijdens de eerste uitslag de
anti-islam partij. Los van het feit dat hij PVV een anti-islam partij
vindt is het natuurlijk niet gepast als je daar als objectieve neutrale
parlementaire verslaggever staat en dit loopt te verkondigen; en dat
de NOS geen goede vriend is van Geert Wilders mag ook nog eens duidelijk
worden naar dit
filmpje,
waar het nieuwsitem eenzijdig wordt afgebeeld. Gelukkig heeft de
volkskrant aan de andere kant wel een neutrale
kijk op het nieuwsitem.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden,
maar mijn punt is dat het overgrote deel van de media op moet houden
om de PVV in zulk kwaad daglicht te zetten. Dit trekt gekke mensen aan
en geeft een verkeerd beeld van Geert Wilders en zijn partij en dat
is naar mijn mening erg jammer.

Groeten,

Sukkels!

Lees ook:Website Geert Wilders’ Fitna online
Lees ook:COLUMN… Geert Wilders is een hond
Lees ook:POLLuitslag Geert Wilders: JA! of NEE!
Lees ook:Geert Wilders doodgeschoten op YouTube
Lees ook:Wilders: Graus is niet fout

22 reacties op “Gastblog: Geert Wilders en de media

 1. Hans van Mourik

  Ik moet de schrijver van dit artikel bedanken dat hij het zo mooi onder woorden heeft gebracht. Behoor zelf als kieskring hoofd tot zijn Partij en zag ook hoe Ferry Mingele Geert aankondigde. Ik vind dit een grof schandaal en getuigd ook van kortzichtigheid van bovenstaande. Wat nu gebeurt was in 2002 ook al aan de orde. Het demoniseren van een Man die voor zijn mening uitkomt! En heel wat meer punten heeft dan de Islam. Zodra Geert het daarover heeft tijdens vele bijeenkomsten gaan de camera’s uit !!! Want dat willen ze niet horen Nee het moet over de Islam gaan. Dus heren van de linkse kerk ga goed zo door en blijf lekker negatief over Geert schrijven. Ook zonder jullie komt hij er wel. Dat zagen we al bij Pim en dit zal zeker een nog groter succes worden,een partij met zeer goede kandidaten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. maarten

  Volgens mij verwarren jullie een kritische houding ten opzichte van een politieke partij met demoniseren. Volgens mij plaatste Wilders zichzelf tijdens het lijsttrekkersdebat na afloop van de verkiezingen, al in de slachtofferrol/underdogpositie. Vanuit die hoek is het makkelijk punten scoren en dit refereert aan Fortuyn. ‘De media’ zijn niet de schuld .

  Overigens was de uitspraak van Ferry Mingelen uiterst ongelukkig en had dit een ervaren journalist niet mogen gebeuren. Aan de andere kant profileerde Wilders zichzelf en zijn partij tijdens de verkiezingen wel degelijk als anti-islampartij. Zie zijn toespraak na het tellen van de stemmen. Hij noemde hierin als ik mij goed herinner een aantal keer de islam als een negatief verschijnsel. ALs je zelf als lijsttrekker van een partij al zo hamert op één issue, wat verwacht je dan van journalisten?

  Het is toch juist toe te juichen dat journalisten kritische vragen stellen over plannen of voorstellen van politici. Het is toch niet meer dan logisch dat vergaande voorstellen of plannen meer vragen oproepen dan minder ambitieuse plannen? Met verregaande uitspraken, lok je reacties uit, als je daaar niet tegen kan moet je die uitspraken niet doen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ben

  Ach, ach, ach. De MEDIA heeft het weer gedaan. Ik schrijf bewust ‘heeft’, want alle media worden voor het gemak weer als één grote moloch gezien.

  Jezelf in de underdogpositie zetten door te doen alsof ‘het linkse establishment’ het collectief op jou voorzien heeft, werkt. Het lukte Janmaat in de jaren negentig een beetje, maar Fortuyn in 2002 erg goed. En nu gebruikt Wilders die tactiek weer. (Waarbij je mij niet hoort zeggen dat deze drie politici inhoudelijk op één lijn staan!!)

  Wat grappig is, is dat de rechterflank van Nederland erg lijkt op de linkse Amerikaan Michael More. Overal zit wel ergens een complottheorie achter. Paranoia heet dat.

  Kiezer, kijk naar de inhoud. Mocht u dan bij Wilders uitkomen? Ik ben het met je oneens, maar het is je goed recht. Maar laat je niet bedriegen door paranoïde complottheorieën.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Thomas Boontje

  Beste Maarten en Ben,

  Wat een emotionele reacties toch. EEn paar kernwoorden van julie: slachtofferrol,anti-islampartij, één issue en complottheorieën.
  Je moet het met mij ééns zijn. Wilders heeft ferme standpunten over de Islam, maar is niet anti-islam. PVV is geen één issue partij, maar heeft een volwaardig programma. Wilders plaatst zichzelf in de underdogpositie, echter hij heeft ook in deze positie als éénmansfractie en nieuwe partij verkeert Trouwens getoetst en legaal bevonden binnen de ned. grondrecht). Nu zit hij niet meer en sluiten alle partijen, links of rechts hem uit. Is dit democratisch of sociaal. Dit is een standpunt dat nog rechter is dan rechts.
  En inderdaad. Bepaalde media lichten Wilders en de PVV uit op een manier waarop zij vinden dat het meeste aantrekt en teweegbrengt. Door dit te doen “wordt een hetze gecreeërd om een persoon en een pertij. Erg onprofessioneel, éénzijdig en stimatiserend.
  Het bovenstaande artikkel licht dit op een heldere wijze toe.

  Mvg.

    /   Beantwoorden  / 
 5. maarten

  Ik moet niets en ben het los daarvan niet eens met je standpunt. Het is wel degelijk een anti-islampartij. De belangrijkste standpunten ook uitgedragen door de lijsttrekker hebben betrekking op dit onderwerp.
  De waarde van het volwaardige programma moet blijken uit de aandacht die de komende jaren uit gaat naar de verwezenlijking hiervan. Je kunt van alles op papier zetten maar als je hier in de praktijk niets mee doet, kan ik het niet een serieus programma noemen. Ik vrees dat dit bij de PVV het geval is.
  de rest van je reactie moet je verduidelijken ik snap een beetje waar je heen wilt maar niet genoeg om hierop in te gaan.
  Over je laatste punt, ik vind dat WIlders dit zelf doelbewust ook doet. Terwijl bij het lijsttrekkersdebat gewezen wordt op de verschillen tussen de partijen die overeenkomsten bemoeilijken, heeft Wilders het al over een cordon-sanitaire, .

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob van Dam

  We mogen ons inderdaad gelukkig prijzen dat onze vaderlandse media altijd zo netjes neutraal zijn in hun berichtgevingen, niet selectief zijn en niet overwegend links.

  Een voorbeeld daarvan, dat misschien niet zoveel met Wilders te maken heeft, maar er was indertijd ene prof. Buikhuisen die geheel en op uiterst grove wijze werd afgebrand door ene Brandt Corstius met in zijn gevolg een geheel over zijn toeren geraakte neutrale pers en een grote schare, eveneens neutrale volgelingen. Onlangs werd schoorvoetend (maar geenszins door B.C.) erkend door “de media” dat hij het gelijk toch wel aan zijn kant had.

  En zo zijn er nog wel erg veel voorbeelden van “gesund-neutrales Volksempfinden” te geven.

  Manipulatie is van alle tijden, ook ter rechter zijde overigens.

    /   Beantwoorden  / 
 7. arjan

  ik hou t kort het volk heeft niet gekozen

  de allochtonen hebben gekozen!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan-Willem

  Toch grappig dat P. Kouwes zoveel mensen in de gordijnen jaagt.

  Quote
  “Maar het punt dat gevangenissen niet meer zo luxe moeten worden zoals in Drachten hoor je linkse partijen niet over, of over zwaardere straffen? [...] Ook column schrijfster Aaf Brandt Corstius van NrcNext kan ervan.”

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ben

  Thomas Boontje,

  Nee, dit was geen emotionele reactie van mij. Het is gewoon een constatering dat voor de zoveelste keer een -elke keer weer rechtse- politicus ‘de media’ de schuld geeft. Dat wekt bij als emotie vooral verveling. Pffff, hèb je er weer eentje die over hetzes begint. Hou toch op, verzin wat nieuws!

  Maar even iets anders. Ik heb Wilders lang het voordeel van de twijfel gegeven. Maar op het moment dat hij roept dat er geen moskee bij mag komen in Nederland, morrelt hij aan een fundamenteel grondrecht. Namelijk de vrijheid van godsdienst, minstens zo belangrijk als de vrijheid van meningsuiting. En waarom mag er geen moskee meer bijkomen, terwijl ik hem nog nooit over hindoetempels of scientologykerken heb gehoord? Hij is wel degelijk anti-islam.

    /   Beantwoorden  / 
 10. tom de groot

  bepaalde onnozele personen vinden vinden
  partij van de vrijheid,een antie islam partij,juist dat was de reden dat ik deze
  partij koos, deze onnozele halsen beseffen
  nog steeds niet hoe gevaarlijk deze mensen zijn,wat ingeval van een conflikt met een
  islamieties land??denkt het leger van onnozelen dat de 02 miljoen muslims hier
  de kant van nederland kiezen,nee sukkels
  ze zullen ons in de rug aanvallen ,geert is de enige die dit gevaar ziet,gaan jullie maar verder slapen linkse sukkels

    /   Beantwoorden  / 
 11. maarten

  Beste Tom de Groot,
  geheel tegen mijn gewoonte in om te reageren op bijdragen waarin een auteur meent te mogen schrijven dat ik een onnozele hals ben (ik neem aan dat je ook mij hieronder schaart) vraag ik mij toch af op basis waarvan jij meent te kunnen veronderstellen dat ‘een aanval in de rug’ aanstaande is? Immers, Nederland is betrokken bij een conflict in niet één maar twee overwegend islamitisch landen, Irak en Afganistan.
  Overigens, op internet staan voldoende hulpmiddelen om je te helpen met andere lastige kwesties zoals interpunctie en spelling.

    /   Beantwoorden  / 
 12. birtanem

  Beste tom de groot,,

  ik weet niet of je het in de gaten hebt, maar mocht ik het duidelijker voor je maken.
  Als moslims, ( islamitische landen / mensen ) er niet waren zaten jullie zo onder het zee.
  Het economie was zo gezakt dat jullie geen flikker konden

    /   Beantwoorden  / 
 13. Melissa Truijens

  Ik heb het laatste gedeelte van de vorige reactie verwijderd. In- en expliciete bedreigingen vormen geen inhoudelijke verbetering van de discussie en passen niet in de sfeer die dit blog beoogt.

    /   Beantwoorden  / 
 14. birtanem

  wat tom de groot over de moslims zegt past er dus wel bij,,
  ra ra hoe kan dat..
  ik vind dit gewoon onzin als dit tegen jullie gezegd werd zouden jullie helemaal in opstand komen ja ga gewoon verder.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Melissa Truijens

  @ Birtanem,

  Dat klopt, dat heb je goed begrepen.
  Zoals je misschien uit mijn blogjes hebt begrepen ben ik het totaal niet met Thom de Groot eens.

  Ik laat zijn reactie ongemoeid omdat populistische uitspraken nog altijd niet per definitie (in- danwel expliciete) bedreigingen zijn. Bovendien heb ik niet je hele reactie verwijderd, slechts die ene zin die m.i. te ver ging. Geklaag is dan ook niet op zijn plaats.

  Kortom, dit is nadrukkelijk géén geval van rechtse sympathien van mijn kant. Discussier gerust mee op dit blog. Als je je houdt aan de grenzen die ik hierboven heb aangegeven kom je een heel eind.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Ben

  Ik vind Birtanems stelling wel interessant. Zou Nederland onder water staan zonder moslims? Het verband ontgaat me een beetje. Kun je dat wat duidelijk toelichten, Birtanem?

    /   Beantwoorden  / 
 17. birtanem

  dat zullen jullie eigenlijk wel merken als we weg zijn,, dan word het duidelijk waarom jullie economie zo hoog is.
  geert wilders ik zou zeggen ga je gang;)

    /   Beantwoorden  / 
 18. birtanem

  In een zin kan ik duidelijk maken dat tom de groot moslims een terorist vind blijkbaar heeft hij niet in de gaten dat ie zelf nou ook een soort ervan is om ze te discrimineren.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Sukkels!

  @Birta:

  Interessant hoe je deel probeert te nemen in deze discussie, alleen jammer dat enige vorm van argumentatie ontbreekt.

  Nederland zou nu onder water staan als er geen moslims in ons land waren en de economie zou helemaal afzwakken.

  Ik complimenteer je hierbij omdat ik het erg knap vind dat je zulke grote onzin verkondigd, ik had het namelijk niet kunnen verzinnen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. birtanem

  Juist,,

  Dit bedoel ik juist buitensluiten.
  eerst al het kracht afnemen en dan nee je hoort er niet bij.
  ik zeg toch we zullen zien wat er gaat gebeuren maar ga dan absoluut niet jammeren.
  jij kan het onzin vinden jou MENING respecteer ik.
  Maar toon dan ook respect voor de mijne ;)

    /   Beantwoorden  / 
 21. ron

  tis zoals altijd hier in dit land,meningen worden gedeeld tot op zekere hoogte.want nederland moet niet meer alleen lullen maar ook doen..en beginnen met criminelen te weren,,asielzoekers zeker helpen indien noodzakelijk maar niet de profiteurs,en illegalen??strafblad??? filteren op delicten en de echte weren,en dan nadenken vooral nadenken en dan vooral doen wat je kiezers verlangen en niet maar lullen op tv ..bah sukkels

    /   Beantwoorden  / 
 22. birtanem

  ron kan je duidelijker maken wat je bedoelt zou ik erg fijn vinden.
  het is een meningsuiting jaa.
  maar wat bedoel je met je zin

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.