PvdA wil integratie na polarisatie

Volgens de PvdA heeft het beleid van minister Verdonk niet integratie, maar polarisatie tot gevolg gehad. Door haar gebrek aan visie en daadkracht zijn de moslims niet betrokken geraakt bij de Nederlandse samenleving, maar heeft zij bevolkingsgroepen tegen elkaar opgestookt. Het wordt hoog tijd dat daar verandering in komt.

Het plan dat de PvdA vandaag presenteerde moet ervoor zorgen dat moslims niet meer de behoefte voelen om te radicaliseren. Kortom, niet alle moslims moeten gezien worden als potentiele terroristen. De steun aan oorlogen tegen het terrorisme heeft volgens de partij ook niet bepaald geholpen de discriminatie in ons land tegen te gaan.

Om dit voor elkaar te krijgen wil de partij dat gematigde imamopleidingen subsidie krijgen. Op scholen moet personeel aanwezig zijn dat weet wat het moet doen als blijkt dat leerlingen
radicaliseren, de wijkagent moet terug op straat en moet discriminatie
op alle fronten hard worden aangepakt.

En waarom ook niet? Ik heb er lang over nagedacht en kan het plan wel gaan neersabelen, maar eigenlijk zie ik daar geen reden toe. Als een andere aanpak geen zoden aan de dijk heeft gezet, waarom proberen we het dan inderdaad niet gewoon op een totaal andere manier? Op een manier die uitgaat van wederzijds respect?

Bron: PvdA

Lees ook:SP en PvdA willen onderzoek schooladviezen
Lees ook:Is GroepGeert te ver gegaan?
Lees ook:PvdA: stop de huurwet!
Lees ook:ME moet herkenbaarder
Lees ook:Een Brief aan… Jan Marijnissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.