PVV: commotie over motie van wantrouwen

Wilders en zijn groep zullen er alles aan doen om te voorkomen dat Albayrak en Aboutaleb aan de slag gaan als staatssecretaris. De benoeming hij niet tegen kunnen houden, maar hij wil het graag ongedaan maken. De twee staatssecretarissen hebben een dubbele nationaliteit en zijn daardoor vatbaar voor 'belangenvertrengeling'. Ondanks dat Wilders zegt hetzelfde gedaan te hebben als het om Zweden ging, stelt hij dat hij niet wil dat er over een tijdje 7 islamitische bewindslieden of meer op het Nederlandse pluche zitten. Komende week dient hij een motie van wantrouwen in tegen de twee.

 

 

Aboutaleb geeft aan graag in debat te gaan met Wilders om aan te tonen loyaal te zijn aan het land waarvoor hij staatssecretaris is. Ondanks dat niets het tegendeel bewijst, en het niet mogelijk is de Marokkaanse nationaliteit op te geven, stelt Wilders dat de nieuwsbakken staatssecretaris van Sociale Zaken beter gewoon in Marokko aan de slag kan gaan.

André Rouvoet vindt dat de motie, die komende week zal worden ingediend, geen pas geeft. De staatssecretarissen hebben niet alleen nog geen woord met de Tweede Kamer gewisseld, ook is de motie op de persoon gericht. Met de motie treedt Wilders dan ook "buiten de parlementaire fatsoensnormen". Ook coalitiepartner CDA zet grote vraagtekens bij de motie.

PvdA heeft vreemd genoeg niet gereageerd op wat we inmiddels wel een klein relletje mogen noemen. Binnenkort zal de partij toch wel moeten. Want Wilders' missie dubbele nationaliteiten af te schaffen reikt tot aan het Koningshuis. En hij weet zich hierin gesteund door een oude bekende VVD'ster, die zich tegenwoordig eigenlijk met Onderwijszaken zou moeten bezighouden maar zich moeilijk kan losweken van haar oude portefeuiile: Rita Verdonk. 

Geniet nog maar even van uw zondagsrust, want het wordt een interessante week.  Niet omdat de motie van PVV het gaat halen, godzijdank hoeven we ons daar niet druk over te maken. Maar wél omdat dit onderwerp niet losgeweekt kan worden uit de emotionele sfeer die hangt om integratie, islam en 'vrijheid'.  

Lees ook:Verdonks dubbele paspoortenwet geschrapt
Lees ook:Wilders vraagt aandacht: ‘Aboutaleb moet uit kabinet’
Lees ook:PVV niet zuiver Hollands
Lees ook:Kamervragen van Kamp over zijn ‘democratische verkrachting’
Lees ook:Voorzitter Verbeet opnieuw beekritiseerd

3 reacties op “PVV: commotie over motie van wantrouwen

 1. Truus Baaij

  Geert (PVV) en Rita (VVD) twee handen op één integratiebuik? Verwacht dat Rita, ik ben recht door zee,Verdonk voor de PVV – motie stemt. Hoop dat Gerdi, betuttelende kamervoorzitter, Verbeet de Kamer voldoende gelegenheid geeft tot open, eerlijk en helder debatteren.

  Ooit maakte Christen – Democraat Mirjam zich Sterk tegen regeringsdeelname van mensen met een dubbele nationaliteit. Benieuwd welk gekonkel,pardon besluiten ten grondslag liggen aan het benoemen van twee PvdA staatssecretarissen met dubbel paspoort. Dreigde de PvdA zich uit de (in)formatiebesprekingen terug te trekken als zij hun zin niet kregen? Verlangden en kregen CDA en Christen Unie zware ministersposten als zij de wens van de PvdA inwilligden? Kortom wiens water werd bij wiens wijn gedaan?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan

  Ik ben benieuwd waar terug te vinden is dat Mirjam Sterk zich uitsprak over dubbele nationaliteit, kan me dat zelf niet zo snel herinneren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  @ Jan
  je hebt daar een bijzonder goed punt. ik kan het me namelijk óók niet herinneren….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.