Prachtwijken-minister Vogelaar bakt er niks van

De Volkskrant kopt het groot vandaag 'Vogelaar verplaatst probleemwijken'. Een kop waarin twee messteken in de rug van Vogelaar in zitten. Ten eerste gebruikt de Volkskrant niet de woorden 'Prachtwijk' of 'Krachtwijk', maar nog steeds 'Probleemwijk'. De tweede messteek is de beschuldiging van het 'verplaatsen'. Dat is namelijk iets wat minister Ella Vogelaar koste wat het kost wil voorkomen. Terwijl het maar al te waar is. Om een voorbeeld te noemen…

Rotterdam Zuid, de wijk Lombardijen. Een groot deel van de goedkope en kleine flats die de probleemwijk vormden, worden op het moment gesloopt. Daarvoor in de plaats komen grotere koopwoningen. Vooral apartementen en eengezinswoningen. De mensen die altijd in Lombardijen woonden, kunnen de nieuwe huizen niet meer betalen en wijken dus uit naar omliggende buurten en dorpen. Een duidelijk voorbeeld van hoe het opknappen van wijken niet consequent werkt.

Jammer wel voor Ella. Als ik het één minister (naast de aandoenlijke Cramer en Plasterk) een gelukt beleid gún, is het wel Ella Vogelaar.

Overigens vind ik wel dat we niet te veel moeten klagen. De Nederlandse grote steden situatie is geenszins problematisch als je dat vergelijkt met de Franse en Duitse situatie.

Lees ook:Minister Vogelaar: ‘Ook autochtoon moet zijn best doen’
Lees ook:Vogelaar zou een beste oma of tante zijn…
Lees ook:Inburgeringsachterstanden: Ella is working on it
Lees ook:Toekomst PvdA in handen van twee ministers
Lees ook:Vogelaar ook tegen Wilders maar spreekt niet van ‘verWildering’

2 reacties op “Prachtwijken-minister Vogelaar bakt er niks van

  1. Tim

    PvdA’ers… Salonsocialisten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.