Kamer wil kinderen stalken

Rouvoet, onze minister voor Jeugd en Gezin, heeft liever dat alleen kinderartsen het nieuw te komen kinderbestand kunnen inzien en niet Jeugdzorg en andere hulpdiensten voor kinderen. En dat is volledig terecht. De Kamer echter, dringt aan op een bredere toegang omdat de communicatie tussen de kinderarsten en de hulpverleners vaak zeer slecht is. Daar zit wat in, de communicatie moet worden verbeterd om verschrikkelijke dingen te kunnen voorkomen, maar dat doe je alleen niet door iedereen maar toegang te geven tot de meest persoonlijke gegevens van kinderen. Uiteraard moet er wat gedaan worden aan de troosteloze situatie in de jeugdzorg, maar de problemen los je niet op door maar een hele hoop informatie beschikbaar te stellen, als hulpverleners informatie nodig hebben en ze zouden het niet zo belachelijk druk hebben als nu het geval is, dan zouden ze daar gewoon zelf achter kunnen komen en daar is geen 'kinder Big brother' voor nodig. Later meer, ongetwijfeld.

Lees ook:Kindervriend Rouvoet slaat slag
Lees ook:Snoeperij in de ban bij Rouvoet
Lees ook:SP start meldpunt ICT-verspilling
Lees ook:CDA wil peuterleerplicht
Lees ook:SP en PvdA willen onderzoek schooladviezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.