Aarde aan Aart Jan

Minister Aart Jan de Geus ergert zich aan de toon waarop het debat over de Schipholbrand wordt gevoerd. Die arme bewindslieden krijgen de schuld van die 11 doden in hun schoenen geschoven, terwijl één of andere crimineel de brand aanstak. De Geus vindt dat moeilijk te verkroppen.

Hij zal het lastig krijgen als het rapport donderdag verschijnt. Hij lijkt te zijn vergeten dat het de taak is van de overheid om de burgers / inwonenden van Nederland te beschermen tegen brandstischtende idioten. Als het onverhoopt iemand lukt een fikkie te stoken in een cel, dan is het toch de bedoeling dat andere mensen daarvoor beschermd worden.

Bijvoorbeeld door regelgeving die wordt nageleefd. Het kan toch niet zo zijn dat burgers hard aangepakt worden als ze een overtreding begaan, maar de overheid alle regels aan haar laars kan lappen? Hoe ambtelijk het ook klinkt, de Schipholbrand heeft bewezen dat die regels niet voor niets bestaan.

Houd dat commentaar op Pieter van Vollenhoven ook alsjebleift voor je. Het is te zot voor woorden om zijn werk in twijfel te trekken, alleen omdat je het niet eens bent met de conclusies.

Bron: nu.nl

Lees ook:WAO’ers gekeurd door onbevoegde artsen?
Lees ook:Kamer: mazen in arbowet moeten gedicht
Lees ook:The world according to Rita
Lees ook:GroepGeert had tóch zelf poortjes kunnen betalen!
Lees ook:‘Bedelaars, landlopers en loverboys te werk stellen in Rijksinrichting’

4 reacties op “Aarde aan Aart Jan

 1. Roland Klaverstijn

  Helemaal eens! Het is echt te gek voor woorden dat Van Vollenhoven en zijn commissie weggezet worden als een stelletje randdebiele pianospelers die zonder verstand van zaken de overheid beschuldigen van brandstichting. Daar gaat het dus niet om. Overheden zijn nalatig geweest in de uitvoering van hun (preventieve) taken en ministers zijn verantwoordelijk voor mensen die bij de overheid werken. Op Geen Stijl maken ze het trouwens (zoals wel vaker) heel erg bont…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rechtse rakker

  „Een minister is aanspreekbaar wanneer een ambtelijke dienst tekortschiet, ongeacht of ik dat persoonlijk had kunnen beïnvloeden.” Zei minister Dekker. Vind ik dus belachelijk.
  Maar ik vind dit kabinet wel oke, dan kijk je er toch anders naar.
  De direct verantwoordelijken moeten eruit, en snel. Degene die toezicht hadden en niets hebben gedaan, nooit aan de bel hebben getrokken. De baasjes daar.
  Dat het zo goed gaat met de economie -minder werklozen, koopkracht vooruit- kwam de oppositie helemaal niet goed uit, zo vlak voor de verkiezingen. Lekker stoken dus.
  Dat is mijn mening.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rechtse rakker

  O het komt ze politiek goed uit, met oog op de verkiezingen. Nou, dan snap ik het. Maar mijn punt blijft staan.

    /   Beantwoorden  / 
 4. P. Hunfeld

  waar kun je de zittende regering duidelijk maken dat wellicht zij elke avond van hun goedverdiende salarissen eten. Maar dat er mensen zijn die helemaal niet elke dag eten? Ik ben door letselschade 100 % afgekeurd, (fouten in het ziekenhuis) in de WAO beland ik leef van het minste dat je kan hebben. No claim heb ik niets aan want mijn katheters/pillen kosten meer en dus krijg ik niets terug. Voortdurende door hevige pijn geteisterd kan ik niet elke avond warm eten zoals de hoge heren dat wel mogen en kunnen. Waar kan ik terecht.
  Lening krijg ik niet, vakantie kan ik niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.