D66: Geen ontuchtplegers voor de klas

Het lijkt misschien een open deur waar D66 tegenaan wil schoppen. Wie wil er nu niet dat ontuchtplegers ver van kinderen blijven? Helaas blijkt het helemaal niet voor de hand te liggen dat leraren die veroordeeld zijn voor zedenmisdrijven na een tijdje weer voor de klas staan. Aanleiding was een leraar die naast zijn celstrf veroordeeld werd tot een beroepsverbod van zeven jaar. D66 vraagt zich af waarom de man over acht jaar weer gewoon voor de klas terecht kan komen.

 

 

Alexander Pechtold legt uit wat hij vindt van het nieuwe beleid van de minister van Justitie: "Iemand die veroordeeld is voor een zedendelict hoort niet voor de klas te staan. De minister geeft nu een commissie de ruimte een veroordeelde ontuchtpleger toch wel toe te staan om in een school te werken. Hij beperkt met deze nieuwe maatregelen deze ruimte wel, maar dat gaat D66 niet ver genoeg. Wie zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht, heeft zich gediskwalificeerd voor het werken met kinderen".

Ook zijn nog niet alle leraren met een ontucht-verleden opgespoord door Justitie. Niet echt wat je noemt veilig en verantwoord. Ook al ben ik niet per definitie voorstander van zware straffen, zedendelinquenten vormen voor mij een uitzondering. Ik hoop van harte dat de minister het beleid aanpast -eens zal het toch misgaan…

 

Lees ook:Belgische verkrachter van meer dan 40 kinderen wil enkelband
Lees ook:Plasterk zet half Rotterdam op monumentenlijst
Lees ook:Aankomende rel Verdonk om Schipholbrand
Lees ook:Groep Geert: waarom loont hongerstaking?
Lees ook:CDA wil peuterleerplicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.