D66: parlementair onderzoek naar terrorismewetten

D66 vindt dat de tijd rijp is om onze anti-terreurwetgeving eens flink onder de loep te nemen. Het is nu vijf jaar geleden dat de eerste maatregelen tegen terreur genomen werden (ja mensen, het is lustrum) en nu moet worden onderzocht of de weeten het gewenste effect hebben gehad. VVD en PvdA  vinden het wat vroeg, er zijn immers nog maar twee terrorisme-zaken geweest. 

 

D66 vindt dat juist een reden voor evaluatie, vindt Alexander Pechtold: "hebben we voor twee rechtzaken in vijf jaar alle huidige terrorismewetgeving nodig?"

Doel van de wetgeving was het handhaven van onze vrije samenleving. "We moeten ons door terroristen niet laten beperken in onze vrijheden. De strijd tegen het terrorisme is geen doel op zichzelf. We moeten een strijd voeren vóór de vrijheid", aldus de lijsttrekker. "D66 wil dat de Tweede Kamer zichzelf serieus neemt en kijkt of de wetten die zij aanneemt daadwerkelijk de problemen in de samenleving oplossen. We moeten ervoor waken de mensen op te zadelen met regels die hen alleen beperken, maar die niet bijdragen aan de veiligheid.”

Dat is een goed punt van D66. De minister van Justitie zal vandaag reageren op het voorstel en ik hoop van harte dat de evaluatie er komt. Niet omdat de wetten moeten worden afgeschaft, maar gewoon om eens te kijken of ze hebben gedaan waarvoor ze bedoeld waren.   

Bron: D66 

Lees ook:CDA op de bres voor het gezin
Lees ook:Pim leeft door in NL -maar niet in de LVF
Lees ook:Rechters kraken wetten Verdonk
Lees ook:Moet publieke omroep politiek correct?
Lees ook:SP: verbied leenreclames

2 reacties op “D66: parlementair onderzoek naar terrorismewetten

  1. maarten

    Koud in de oppositie en D’66 blijkt opeens heel redelijke ideeën te hebben. Mijn indruk is ook dat de nieuwe wetgeving vooral voor irritatie heeft gezorgd en dat het maar bar weinig heeft bijgedragen aan de bestrijding van terrorisme.

      /   Beantwoorden  / 
  2. birtanem

    het besluit van d66 maakt me aan het lachen ik hoop dat ze bereiken wat ze willen ;) .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.