GroepGeert in actie tegen webterreur

Nederland is een broeinest voor webcriminelen, volgens een artikel op planet over een onderzoek van Brits computer- en webbeveiligingsbedrijf Sophos. Malafide websites tieren welig in ons tolerante klimaat. Volgens PVV-kamerlid Van Roon moet de Nederlandse internetgebruiker beschermd worden tegen al het digitale kwaad. 

 

Dit zijn de vragen die Van Roon stelde aan de minister van Justitie.

1.) Heeft U kennis genomen van het artikel "Nederland als broeinest van webcriminelen" (*) alsmede van het Sophos Security Threat Report 2007 (**), waaruit volgt dat Nederland de vierde plaats inneemt op een wereldranglijst van landen met websites die zgn. malware bevatten?

2.) Kunt U aangeven of het beeld dat Nederland een vrijplaats is voor websites met agressieve en schadelijke malware wordt bevestigd of weersproken door bevindingen van de opsporingsdiensten?

3.) Bent U het met mij eens dat, gelet op het zeer intensieve internetgebruik van het overgrote deel van de Nederlandse bevolking, het zeer schadelijk en schandelijk is dat de spreekwoordelijke Nederlandse tolerantie ruimte biedt voor de beheerders van websites met malware en voor de exploitanten van webhostingbedrijven die de beheerders van websites met malware toegang verlenen tot het world wide web?

4.) Wat gaat U doen om de Nederlandse internetgebruiker te beschermen tegen dergelijk webgespuis?

5.) Bent U bereid om prioriteit te geven aan de opsporing en vervolging van de beheerders en exploitanten als hiervoor bedoeld?

Zo ja, welke concrete stappen mogen wij daartoe verwachten en op welke termijn? zo neen, waarom niet?

Hopelijk kan de minister hier iets aan doen, want de conclusies van Sophros liegen er niet om: "Nederland kent een aantal webhostingbedrijven die gewoontegetrouw Oostindisch blind zijn voor activiteiten van hun klanten, en hen zelfs bescherming bieden onder het vaandel van vrijheid van meningsuiting. Het land biedt dan ook onderdak aan legio websites met informatie voor en door hackers en webgespuis."

Lees ook:Websites politieke partijen slecht toegankelijk
Lees ook:PVV: Lintje voor moordenaar
Lees ook:Dierenpartij: Niet te hard het jaar uit knallen
Lees ook:PVV-kamerleden speechen wat af
Lees ook:Cramer: ‘Hele jaar wonen in vakantiehuisje taboe’

Eén reactie op “GroepGeert in actie tegen webterreur

  1. harrij

    het wordt nu eeens tijd om die mensen aan te pakken en op te sporen en terug sturen naar het land van herkomst we zijn veel te mild voor zulke personen maar het is een land van praten maar niet doen en geen geld meer geven onmiddelijk stoppen met het geld

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.