PVV: altijd aangifte bij kindermishandeling

PVV is, zoals een oplettende lezer van dit blog onlangs scherp opmerkte, hard op weg om de prijs 'meeste kamervragen 2007' in de wacht te slepen. In mijn zoektocht naar nieuwtjes kom ik op de site van de partij veruit de meeste kamervragen en moties tegen. Dit weekend publiceerde de partij vragen aan de minister van Justitie. Want, zo ontdekte de partij, wanneer kinderen mishandeld zijn door een ouder en daar lichamelijk letsel aan heeft overgehouden wordt daar niet altijd aangifte van gedaan.

 

Dit is in ieder geval hoe het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling in Rotterdam (niet) te werk gaat. Doordat de hulpverlening op deze manier tekort schiet loopt het soms flink uit de hand. Wanneer een kind lichamelijk letsel overhoudt aan mishandeling zou de hulpverlener verplicht moeten zijn aangifte te doen.

PVV wil van de minister weten aan de hand waarvan het Meldpunt beslist of aangifte gedaan moet worden, en of hier niet iets aan moet veranderen. De veiligheid van kinderen is immers in het geding. 

Ik ben het wel eens met PVV. Deze kamervragen dringen aan op een kritische blik op procedures die door hulpverlenende instanties gevolgd moeten worden. 

Wat ik overigens wel sympathiek vond van de partij was dat ze het onlangs ook nog opnam voor mishandelde hondjes. U heeft het vast ergens gelezen; een man die een vier maanden oud puppy in elkaar trapte, werd opgepakt en een paar uur later weer naar huis moch. PVV wil dat dit soort mensen harder gestraft worden. Gelijk hebben ze.  Maar nog steeds is kindermishandeling erger dan puppy-mishandeling. Moet hier iets aan worden gedaan, of moet onze onderbezette Oom Agent zijn prioriteiten op deze manier blijven stellen?

 

 

Bron: pvv 

Lees ook:SP en PvdA willen onderzoek schooladviezen
Lees ook:CDA: gedragstest voor pontieel gevaarlijke viervoeters
Lees ook:Tientallen Chinese kinderen gedood door virus
Lees ook:GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in
Lees ook:GroenLinks gaat voor de dieren

6 reacties op “PVV: altijd aangifte bij kindermishandeling

 1. Jatoch

  De politie moet eens zijn werk gaan doen. Gewoon boeven vangen. En dat straattuig continu in de gaten houden in plaats van stompzinnige boetes uitdelen aan brave burgers. Ga pedofielen opppakken en mishandelaars in kraag vatten! Go PVV!

    /   Beantwoorden  / 
 2. L.Koppenol

  Uiteraard moet voor alle werkers een meldplicht worden ingevoerd op dit terrein.
  ZODRA er een vermoeden bestaat van zowel ps.kindermishandeling, wat gewoonweg mishandeling inhoudt volgens het wetboek van
  strafrecht overigens ook nog eens, dient een onderzoek te worden gestart naar verzorgend ouder(s).
  Dat gebeurde veelal niet. Daarin zit dan ook een groot en steeds groter wordend probleem, wat zich blijkt uit te breiden als een olievlek. De ernstige zaken komen in het nieuws terwijl de vele duizenden zaken na scheiding getrouwd of niet blijven liggen als kinderen jarenlang worden opgezet tegen meestens hun eigen vaders hier te lande onterecht, omdat kinderen nog steeds voor 90 procent naar de moeders moeten en zullen. In het beleid gaat dat hier zo. En dat terwijl ze weten dat gedegen studie aangetoond heeft dat daarmede kinderen dus in feite bewust schade aan werd en wordt gedaan! Een grote heel grote schande is het en anders niet!
  Rechters in familierecht en werkers in ggz en andere instellingen dienen te weten wat ze voor zich hebben als ze te maken krijgen met mensen die als KENMERK hebben hun eigen partner binnen een dag als stront te behandelen en onnodig aan de kant blijken te zetten. De kind(eren) zijn de dupe en blijven dat hun leven lang als rechters hier dan maar besluiten zonder onderzoek naar instellingswerkers en wat zij gedaan hebben aan onderzoek in zaken, kinderen gezag over te geven aan mensen die dat niet eens MOGEN of zouden mogen hebben volgens het BW.
  Zo houden we hier die kindermishandelingsvorm in stand. De grootst onbeschreven misdaad werd het eerder genoemd door een professor die volkomen gelijk heeft!
  WAAROM wordt in dit systeem zo gehandeld, middels in gevallen zelfs aantoonbaar valselijk opgestelde verklaringen en rapportages om te gebruiken dat een ouder onterecht wordt ontnomen aan kinderen, zelfs pasgeborenen? Werkers die zich konstant verschuilen achter een wet privacy en daarmee schermen, rechters die zulke zakkewassers ook nog eens de handen boven het hoofd houden, vanwege de imago’s van instellingen. En dat ten koste van kinderen?
  Ja en een grove schending mensen en kinderrechten in dit land!

    /   Beantwoorden  / 
 3. birtanem

  dat is raar ze gaan zeker eerst op moslims af verder doen ze er niks aan , die geert wilders vertrouw ik voor geen rooie cent,
  ik vind het gewoon belachelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 4. L.Koppenol

  Belachelijk? Al het niet aanpakken van duizenden kinderen al jarenlang niet die worden en werden mishandeld hetzij psychisch of erger?
  Gelukkig dat justitie/ O.M. dat nu eindelijk ook inziet in voege dat er een meldplicht moet zijn en komen voor alle werkers in jeugdzorg, ggz ook zeker, en werkers bij andere instanties ook.
  Dit land puilt uit van gedragsgestoorde jeugd, wat als kind begint in gevallen ook omdat een ouder vaak niet tot opvoeden in staat blijkt en daarvoor al vaders uit zicht konden worden gewerkt in vele zaken ook zonder enige reden. Gevolg is verknipte kinderen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Tamara

  Leider Partij voor
  Jongeren in hongerstaking

  Hij heeft grote plannen om kinderleed in Nederland aan te pakken maar werd zelf opgepakt en behandeld als een ‘grote crimineel.’ Er zijn door het OM verschillende vormfouten gemaakt en de zaak is buitenproportioneel opgeblazen. De regel dat iedereen onschuldig is totdat zijn schuld is bewezen geldt blijkbaar niet voor `publieke figuren“. Het OM en de media hebben zijn reputatie en die van zijn Partij verkwanseld.Hij is blij dat nu eindelijk de kans te krijgen op wederhoor.

  Uit het regeeraccoord blijkt weer eens pijnlijk dat de rechten van onze kinderen niet voldoende worden gewaarborgd. Partij voor de Jongeren-voorzitter Ronald van der Beek (45) is daarom in hongerstaking gegaan. Hij wil onze minister van Gezin en Kind, de heer Rouvoet, uitnodigen voor een constructief gesprek waarbij hij wil dat de kinderen de allerhoogste prioriteit krijgen. Nu krijgen onze dieren dit recht.

  Hoelang eet u al niet?
  Dit is de 23ste dag van mijn hongerstaking, ik ben begonnen in de politiecel. Ik had namelijk een peildatum nodig en nu kan niemand zijn twijfel uitspreken over deze datum.

  Daar heeft u zes dagen gezeten, waarom bent u opgepakt?
  Ik ben niet opgepakt. Ik heb mij gemeld voor een verhoor. Omdat justitie mij ervan verdenkt te hebben gefraudeerd met ondersteuningsverklaringen voor mijn politieke partij bij de Provinciale Statenverkiezingen. Eerst kwamen ze een inval doen in mijn huis op een zondagochtend, terwijl mijn oude moedertje van 86 en kindjes ook thuis waren. De arrogantie en de brutaliteit waarmee de huiszoeking gepaard is gegaan en de wijze waarop persoonlijke spullen, die ik tot op heden nog niet heb teruggekregen, in beslag zijn genomen hebben bij mijn familie diepe wonden geslagen. Toen ik me tijdens het verhoor beriep op mijn zwijgrecht dreigden ze mijn moeder van 86 eens flink aan de tand te voelen. Dit terwijl ik mijn moeder niet had verteld dat ik voor verhoor was uitgenodigd. Ik wilde haar niet verontrusten. Ze hebben mijn moeder, zware hartpatiente en diabetus, ondervraagd, haar irrelevante vragen gesteld en geintimideerd. Familieleden zijn op hun werk lastiggevallen door het OM. 30 dagen na de inval kreeg ik een algemeen contactverbod en gooiden me in de cel. Iedereen kan op elk moment een verdachte zijn. Als dit de regels zijn die gelden voor een verdachte dan wordt het hoogtijd dat er eens Kamervragen worden gesteld over wijze waarop door het OM aan waarheidsbevinding wordt gedaan. Genoeg werk voor de Ombudsman en Amnesty International.

  Wat wil u met de politieke partij?
  Ik kom als enige partij op voor de rechten van het kind want die worden in Nederland geschonden. Er vinden hier verschrikkelijke misstanden – kindermoord, mishandeling, verwaarlozing, misbruik, familiedrama´s, echtscheiding- plaats onder onze neus maar niemand doet er iets aan. Als deze kinderen nu niet worden geholpen zitten we straks met ontspoorde groepen jongeren.

  Wat voor misstanden bedoelt u?
  Elke week sterft er een kind door mishandeling of wordt gewoonweg vermoord. Alleen al in de maand december 2006 zijn er 3 kinderen vermoord. 50.000 kinderen worden jaarlijks misbruikt, mishandeld of verwaarloosd. Meer dan 625.000 echtscheidingskinderen mogen hun vader of moeder niet zien omdat het famileirecht faalt. Een onbenoemd aantal pasgeboren babies worden in de bos of op de vuilnis achtergelaten en nimmer teruggevonden. We geven liever geld aan tanks en vliegtuigen dan aan het welzijn van onze kinderen. Wij sturen onze soldaten naar Afganistan onder het mom van humanitaire missies. Onze overheid vergeet ons wel even te vertellen dat er een olie-pipeline loopt die moet worden beschermd. Er dit terwijl onze echte vijanden binnen onze landsgrenzen vrij spel hebben. Dit zegt genoeg over de maatschappij waarin we leven. Maar niemand wil luisteren.

  Waarom niet?
  Omdat er veel wordt verdiend aan kinderleed en het niet interessant is, een kind kan niet stemmen hè? Daarbij komt pedofilie en incest tot in de hoogste kringen voor. Dus die deksel moet op die beerput blijven terwijl het een groot gevaar is voor onze kinderen en maatschappij. We hebben in Nederland 1,5 miljoen incest en pedofilie slachtoffers.

  Hoe komt het dat u zich kinderleed zo aantrekt?
  Een kind is gevoeliger dan de gevoeligste viool en we moeten er alles aan doen om de kinderen te beschermen tegen de excessen van de maatschappij. Het falen van de staat om onze kinderen te beschermen is mijn roeping geworden. Het kind is ons grootste goed, er mag niet zo nonchalant mee omgesprongen worden. Het kind is onzer aller toekomst.

  U heeft al 23dagen niet gegeten, hoelang gaat u dit volhouden?
  Dat ligt aan de bereidwilligheid van onze Minister van Gezin en kind. Ik kán het 42 dagen volhouden.

  En als er op dag 42 nog niets is gebeurd?
  Ik doet dit niet voor mijzelf. Als iemand een hongerstaking begint en al zo lang als ik volhoudt geeft toch aan dat er heel veel misgaat met onze kinderen. Het zou getuigen van disrespect voor alle kinderen als ik voor die tijd niets zou horen van onze Minister voor Jeugd en Gezin.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.