Spoeddebat over schietende tbs-er

Op verzoek van PVVD, de rechterflank van de Tweede Kamer, komt er een spoeddebat over de schietende tbs-er uit Enschede. De man stond onder toezicht van de kliniek, maar was al zo ver in zijn behandeling dat hij zelfstandig mocht wonen. Inschattingsfoutje? Het lijkt erop, en staatssecretaris Albayrak moet opheldering geven.

 

Bron 

Lees ook:VVD: trek alle tbs-verloven in
Lees ook:Bussemaker wil 6000 extra verpleegkundigen
Lees ook:Kamer: zonnecellenfabriek moet in Limburg
Lees ook:De Chinezen van Albayrak
Lees ook:Burgerslachtoffers Uruzgan?

9 reacties op “Spoeddebat over schietende tbs-er

 1. Jan

  Het is ook maar net hoe je nieuws leest en welke bron je gebruikt. Naar aanleiding van de schietpartij hebben PvdA, SP, VVD en PVV aangekondigd vragen te stellen. De VVD wilde een spoeddebat, wat door de PVV wordt gesteund. De vragen en verontwaardiging komen van links en van rechts.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jatoch

  Wordt het niet eens tijd dat we heel dat TBS systeem gewoon overboord donderen? Misschien is herinvoering van de doodstraf een idee. Of vaker levenslange opsluiting. Of waarom huren we niet ergens in Siberië een flink terrein ter grootte van Gelderland, waar we vervolgens één groot commercieel strafkamp van maken….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Heer Harry

  @Jatoch

  “Gesundes Volksempfinden” had Goebbels dit vroeger genoemd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jatoch

  Hmmmm, ik had zelf niet de vergelijking met de nazi’s in mijn hoofd eigenlijk. Het “Gesunde Volkskörper” waar jij op doelt, is een op racistische leest geschoeide utopie. Daar zou ik niet aan willen refereren.

    /   Beantwoorden  / 
 5. foutjes

  die tbs klinieken kunnen idd wat mij betreft net zo goed de prullenbak in. ik ben ook voor invoering van de doodstraf voor ernstige delicten, die tbs-ers mogen wel iedereen doodschieten en verkrachten en daarna gewoon weer 2 jaar vast en daarna beginnen we weer fijn opnieuw, lekker is dat!! en wat betreft de reactie van Albayrak volgens mij GROTE KLASSE ze moeten niet zo zeiken dat mensen 2 paspoorten hebben ga over iets belangrijks debatteren, als we zo onze tijd gaan invullen met een topsalaris wil ik ook wel de politiek in, buitenlanders beledigen kan iedereen!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jatoch

  @ foutjes

  Je draait het probleem nu precies om. een dubbele nationaliteit is een belediging voor Nederland. Het heeft niets te maken met buitenlanders beledigen. Het gaat om kiezen voor het land waar je “burger” van bent.

    /   Beantwoorden  / 
 7. foutjes

  @ jatoch bij sommige landen krijg je problemen als je dus geen dubbel paspoort hebt velen kunnen dan zelf niet naar hun land van herkomst of was je daar niet van op de hoogte? ik zie het niet als een belediging je kan toch van 2 landen houden? of omdat de buitenlanders hier wonen moeten ze maar hun vaderland en daarbij ook hun cultuur opgeven? bij sommige landen kan het gewoon niet anders, ik had zelf nog problemen om een land binnen te komen ik noem geen namen, terwijl ik nl ben

    /   Beantwoorden  / 
 8. Sukkels!

  Het CDA heeft het licht gezien. We gaan een onderzoek starten. Met andere woorden: we willen met dit nieuwe kabinet niet slecht voorkomen, dus we gaan een peperduur onderzoek starten. Het is namelijk nog niet duidelijk of dit systeem echt niet goed functioneerd.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jatoch

  @ foutjes

  ja, je kan van 2 landen houden. maar is dat ook slim? je kan als man ook van 2 vrouwen houden, maar zullen die vrouwen dat accepteren? neen. je zal toch trouw moeten zijn aan één van beide landen. wilders zegt nu: kies, anders kiezen wij…
  En zo gek is die gedachte helemaal niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.