Spoeddebat over tbs: de resultaten

De verslagen van de verschillende spoeddebatten die gisteren werden gehouden staan op internet. Het is een prettige poging om de politiek dichterbij de mensen te brengen -de mensen die op zoek zijn naar politiek nieuws op internet, althans. VVD wil dat alle tbs-verloven direct worden ingetrokken, en dat er snel maatregelen genomen worden.

 

Ook is er volgens VVD geen goede geweldsinstructie voor de beveiligers. Staatssecretaris ALbayrak beloofde de instructie snel naar de Kamer te sturen.

D66 vroeg zich af of een knieslot het drama in Enschede had kunnen voorkomen.  SP liet weten nog steeds vertrouwen te hebben in het nut van tbs, maar pleitte er wel voor om beter toezicht te houden op tbs'ers die voorwaardelijk worden vrijgelaten. PVV-er De Roon heeft geen vetrouwen meer in het tbs-systeem. Plegers van ernstige gewelds- en zedendelicten moeten volgens hem worden opgesloten totdat zij geen gevaar meer vormen voor de samenleving, desnoods levenslang.

Niet iedereen zag overigens het nut van het door VVD en PVV aangevraagde spoeddebat. Er werd gesproken over 'incidentenpolitiek', en GroenLinks had liever eerst alle feiten op tafel gehad om een goed debat te kunnen voeren. 

 

Bron 

Lees ook:Balkenende wazig over waarden
Lees ook:Kabinet overspoeld door islam
Lees ook:GroepGeert: migratiestop is noodzaak
Lees ook:De Belastingdienst: Leuk noch makkelijk
Lees ook:Knuffelmarokkanen staan klaar voor Wilders

2 reacties op “Spoeddebat over tbs: de resultaten

 1. Sukkels!

  “SP liet weten nog steeds vertrouwen te hebben in het nut van tbs, maar pleitte er wel voor om beter toezicht te houden op tbs’ers die voorwaardelijk worden vrijgelaten.”

  Wordt eens tijd dat de SP door hun roze wolk valt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Barst

  @ sukkels

  idd, Jan moet zijn roze bril afzetten. We moeten accepteren dat er gewoon mensen zijn in Nederland die in herhaling vallen en niet te helpen zijn. En dan vind ik wat de PVV zegt niet eens zo stom. Waarom kunnen we mensen niet langer vasthouden (misschien wel levenslang), maar moeten we er weer een tbs aan vasthangen. Ik heb totaal geen vertrouwen in dit systeem en ik ben voor hardere straffen. Ik steun de PVV hier dan ook zeker in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.