PvdA wil ondezoek naar aantal illegalen

De PvdA wil een onderzoek naar de hoeveelheid illegalen die in Nederland wonen. Uit het onderzoek moet ook blijken waar deze illegalen wonen en hoe het mogelijk is dat deze mensen soms jaren onopgemerkt in ons land kunnen verblijven. Volgens PvdA-kamerlid Hans Spekman is dit een mooie klus voor het ministerie van Justitie.

 

Toenmalig minister Verdonk liet een onderzoek uitvoeren, waaruit bleek dat het aantal illegalen in ons land afneemt. Spekman wil dat dit onderzoek breder wordt uitgevoerd, zodat er ook oplossingen kunnen komen om de illigaliteit te doorbreken.

‘We moeten het aanpakken. Illegaliteit maakt mensen kapot en leidt tot afhankelijkheidsrelaties, waardoor vrouwen bijvoorbeeld in de prostitutie terechtkomen’ aldus Spekman. We moeten dus óf mensen legaal maken, met alle rechten van dien, óf we sturen ze terug naar hun land van herkomst. 

 

Bron 

 

Lees ook:Burgemeester Hilversum weigert illegalen aan te geven
Lees ook:Bussemaker wil 6000 extra verpleegkundigen
Lees ook:SP vraagt aandacht voor toename voedselbankbezoek
Lees ook:Mislukte poging Republikeinen om 12 miljoen illegalen tijdelijk land uit te zetten
Lees ook:VVD’er Van Aartsen draait en wil nu ook Irak-onderzoek

Eén reactie op “PvdA wil ondezoek naar aantal illegalen

  1. Jatoch

    Hoe wil je een officieel onderzoek gaan doen naar mensen die officieel niet eens bestaan? Bovendien lopen de schattingen nogal uiteen, namelijk van 50.000 tot 200.000 illegalen binnen de nederlandsche landsgrenzen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.