CDA: verbied Blood & Honour

Mirjam Sterk (CDA) wil dat de internationale internationale
neo-fascistische organisatie Blood & Honour, net als in Duitsland en Spanje, wordt verboden.  De organisatie is zeer gevaarlijk en als Nederland het laatste land is die het verbiedt, lopen we kans een toevluchtsoord te worden.

 

'Deze club houdt zich bezig met aanzetten tot haat en geweld, het plegen van aanslagen en recent zijn ook grote ladingen wapens aangetroffen. Dit soort clubs horen niet thuis in ons land en wat mij betreft moeten ze verboden worden net zoals we eerder hebben gedaan met bijvoorbeeld de PKK', aldus Sterk. Die moeten we hier dus niet hebbe. 

Een kamermeerderheid steunt haar in haar missie. Goed te weten dat er kamerleden zijn die ons landje willen beschermen tegen enge, extreem-rechtse invloeden.

 

bron 

Lees ook:CDA heeft geen vertrouwen in democratie
Lees ook:Knuffelmarokkanen staan klaar voor Wilders
Lees ook:PvdA-gemeenteraadslid is discriminatie spuugzat
Lees ook:Made in the EU-label in ontwerp
Lees ook:Pedo-partij toch verboden?

22 reacties op “CDA: verbied Blood & Honour

 1. Truus Baaij

  Mirjams Sterke actie Blood & Honor verbieden. Hoewel? Wortelen hun haat – acties louter en alleen in nazistische bodem? Of rijpen hier de wrange vruchten van (s)links politiek correct dhimmituud denken en handelen? Het dunkt mij een combinatie van beide mogelijkheden te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sukkels!

  GroenLinks steunde het niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jatoch

  @ Sukkels

  Logisch dat GroenSlinks het niet steunt, anders zijn zij zelf de volgende. Trouwens een prima idee om die kale stakkerds te verbieden. Als we IETS geleerd moeten hebben van de Tweede Wereldoorlog, dan is het wel dat dit soort figuren in toom gehouden dienen te worden, desnoods met een verbod. Het is echter enorm hypocriet van het CDA om wél Blood & Honour te willen verbieden, maar niets te ondernemen tegen bijvoorbeeld de milieutalibanstrijders van WakkerDier, of de radicale achterban van GroenSlinks. Dat is naar mijn CDA mening fout en politiek correcte bullshit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter van Gool

  Alsof verbieden zin heeft…

  met verbieden verdwijnen die gasten echt niet uit de wereld.

  is weer de CDA korte termijn politiek… laten we het maar verbieden dan zijn wer er vanaf…
  Dan is het CDA er van af, maar achter de rug van het CDA, de politiek en de politiek zullen die mensen gewoon doorgaan met hun ziekelijke passie.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Nilsson

  @ Truus Baaij,

  Hoe krijg je het toch voor elkaar om telkens feiten en gedachten richting je eigen voorkeur te praten. Links extremisme is de schuld van Links, rechts extremisme is de schuld van links, de media is links, mede door het linkse beleid.

  Als je het telkens, zelfs in een behoorlijk rechts land, de schuld vind liggen bij links, moet je toch eens nadenken waar je zelf in de spectrum zit; rechts rechts of zoiets. En in ieder geval met kleppen voor je ogen.

  Dit land wordt al een eeuw geregeerd door (centrumrechtse meerderheid in 2de kamer) rechts en centrum rechts. De media (denk aan Telegraaf, Algemeen Dagblad, Elsevier, Tros, HP de tijd, Panorama) zijn overwegent al net zolang centrum tot rechts als de afspiegeling in de tweede kamer. En ondanks het soms door Forumleden wordt voorgesteld is de media in Nederland toch echt overwegend centrum rechts en het beleid overeenkomstig die afspiegeling.

  Als Islamfundamentalisme en extremisme wordt uitgelokt door te zacht optreden van zogenaamde vriendjes (zo omschrijf je dat toch vaak) dan is het bij het tegenovergestelde (blood and honour) ineens niet meer zo en is de tegenpartij schuld.

  Is het toeval dat aandacht voor deze groepering en de groei van rascistisch geweld in Nederland groeit. Als we blijven roepen dat sanctionering en repressie helpt dan zullen we geconfronteerd blijven met de uithoeken van dat beleid. Welk sanctioneren en/of verbieden van wat dan ook helpt vooral bij het instand houden van deze groeperingen. Ze kunnen met succes roepen dat zij niets mogen zeggen. Dat zij niet voor hun mening mogen uitkomen. Laat ze zeggen wat ze willen bestrijdt ze met argumenten en niet met loze populistische acties. Dat scoort op korte termijn wel lekker maar het levert niets fundamenteels op.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Truus Baaij

  Nilsson, Pippi’s aapje, (b)lijk je me nu te betichten van rabiaat rechts links loeren draaien? Dit alles ten faveure van mijn eigen, door jou veronderstelde, voorkeur voor rechts?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Nilsson

  Truus, ja als je eerste reactie bij het verbieden van Blood & Honour is dat Blood & Honour een gevolg is van (s)links politiek beleid dan vraag je erom.

  Ik ga graag inhoudelijk in debat over waarom Blood & Honour bloeit en misschien ook wel groeit. Jouw reactie lijkt er echter een van direct de schuld van je afschrijven.

  Blood & Honour is een zeer onfris clubje en wordt voor zover ik weet door niemand in Nederland behalve zijzelf als erg welkom ervaren.

  Er zijn waarschijnlijk vele redenen waarom deze club groeit. Ik heb in ieder geval geen behoefte aan wie dan ook de schuld te geven, ik vind het bestaan van deze club al triest genoeg. Historisch besef is afhankelijk van een langer geheugen dan een paar jaar.

  Was niet meteen je handen in onschuld. Begin niet meteen het voor jou meest voor de hand liggende te roepen. Dat opent geen debat maar gooit het debat dicht.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jatoch

  @ nilsson

  Ehm, toch denk ik dat truus wel degelijk gelijk heeft. Het is behoorlijk logisch dat er een opmars aan de gang is van extreem rechts. en dat is volledig te danken aan de overspannen houding die Nederland aanneemt tegen rechts gedachtegoed. Tientallen jare4n is rechts gedemoniseerd, kapot gemaakt en van alles en nog wat beschuldigd. Rechts werd in het verdomhoekje gezet, bespuugd en met politiek correcte onzin belaagd en bekogeld. Toen was daar Fortuyn. Ook hij werd gedemoniseerd en kapot gemaakt. De media heeft er alles, maar dan ook ALLES aan gedaan om hem kapot te maken. Hij zou een racist zijn, een moordenaar van de democratie, een facsist en wat al nog niet meer voor linkse standaard-kreten. Hij werd bekogeld met peop en kots taarten. en uiteindelijk heeft een of andere linkse rukker hem 5 kogels door zijn bek geknald.
  En nu is Wilders de volgende die het moet ontgelden. Denk je dat dat niemand is opgevallen? Denk je nou echt dat Nederland zich nóg 40 jaar de mons laat snoeren door dat links fascistische teringtuig?! En dat terwijl we keihard op de afgrond afrennen, terwijl Links Nederland nog even een extra duwtje geeft? Ik dcaht het niet. De opkomst van rechts is wel degelijk een reactie op alle domme fouten van Links.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Jatoch

  excuses voor de vele spelfouten.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Heer Harry

  en niet voor de inhoud?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jatoch

  Neen, zeer zeker niet!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Lilian

  Het probleem met (extreem-)rechtse mensen is dat ze vaak in een slachtofferrol gaan zitten. Als links volgens jullie zoveel ‘macht’ heeft, vraag je dan eens af hoe dat komt. Misschien komt dat omdat ze maatschappelijke betrokkenheid tonen en de politiek ingaan. Groeperingen als Blood & Honour schoppen alleen maar zonder ooit actief te proberen om veranderingen aan te brengen. Ik raad alle rechtse mensen aan om in debat te gaan en eens wat nuttigs te gaan doen!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jatoch

  @ Lilian

  De reden dat links zo sterk is, is niet zo moeilijk te verklaren. Het onderwijs stikt van de linkse figuren. De Nederlandse Jeugd wordt op landelijke schaal een links wereldbeeld aangepraat. En dan zijn er nog de 2 miljoen niet autochtone inwoners in dit land met stemrecht. Het leeuwendeel daarvan stemt links.

  En je bewering dat rechts alleen maar schopt en niet actief veranderingen probeert te bewerkstelligen is ook niet waar. Er zijn genoeg (extreem)rechtse politieke partijen.
  Rechts wil graag in debat, maar wordt al tientallen jaren geboycot door links. Vreedzame demonstraties worden verstoord door links fascistisch tuig. In België is er zelfs een cordon sanitaire opgebouwd tegen nota bene de grootste partij van het land.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Nilsson

  Och jatoch toch. Ik heb geen moeite met subjectieve interpretatie van echte feiten. Maar de feiten verdraaien heb ik wel moeite mee.

  Jezelf tegenspreken heb je ook tot kunst verheven. Tegen wie zijn die door jou bedoelde demonstraties, juist ja tegen de centrumrechtse meerderheid. De centrumrechtse meerderheid (getalsmatig in de 2de kamer) die al jaren de Nederlandse politiek beheerst. De centrumrechtse meerderheid die al jaren de Nederlandse media beheerst. Het is een groot goed van de volgens zichzelf tot deze groep behorende Nederlanders om zich in de underdog positie te manouvreren.

  Ik vind dat het in Nederland zo slecht niet gaat mede door die centrumrechtse meerderheid maar verdraai niet telkens de feiten om je eigen argument kloppend te maken, de historie laat het gewoon zien. Alles wat het niet met jou eens is in jou ogen gewoon links, verfoeilijk links. Dat mag maar demoniseer (een graag door een bepaalde groep Nederlanders gebezigde term) niet telkens de groep waartoe jij niet behoort.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Heer Harry

  Alles goed en wel Nilsson maar Jatoch schept wel duidelijkheid. Ik ben het uiteraard niet eens met zijn boude beweringen maar ze scheppen kleur (het rood van de schaamte hoor ik je denken).

  Ik denk dat er wel degelijk sprake is van een demoniseringstendens naar “rechts” door de overwegend links-angehauchte Nederlandse media. Je kon dat gisteren ook weer aardig merken bij “Pauw en Witteman” waar die vleesgeworden duivelin Verdonk naar mijn idee een partij gelijk zat te hebben van hier tot Tokyo, terwijl het duo maar zat te ginnegappen.

  Het ging onder andere over, jawel het “handenschudden” van dat fijn-besnaarde duo uit Tilburg (wij passen ons aan in het buitenland aan de daar heersende zeden, zij hier niet aan de onze): dezelfde heren die door de Tilburgse burgemeester zijn gekappitteld over hun anti-integratie houding. Die lieden bestaan het om als zij worden uitgenodigd te elder ure te verzoeken of alle wijn, die er ook voor de overige gasten stond, van tafel kon, hetgeen geschiedde, achteraf tot schaamte van Pauw (dhimmituud Truus ;-)

  Op een studentendebat waaraan dezelfde fijn-religieuze lieden eerder deelnamen, werd vrouwen verzocht om achterin de zaal plaats te nemen, hetgeen geschiedde.
  Mensen die dit soort wangedrag uit hoofde van hun religie aan de kaak stellen en er wettelijk naar handelen, worden in dit land over het algemeen slecht bediend door de vaderlandse media. Dat mag best eens worden gesteld, vind ik. Zij het met nette woorden natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Nilsson

  @ Heer Harry

  Ook ik heb gisteren Pauw & Witteman gezien en ten opzichte van Verdonk komen zij natuurlijk over als linkse media. En ja ze waren daarin niet echt objectief. Wat ik met mijn reactie aan Jatoch alleen maar wil aantonen is dat dit soort beelden altijd afhankelijk is van je eigen positie in het politieke spectrum.

  Vorige week was namelijk Ruud Vreeman ook te gast bij P&W. Ruud Vreeman is burgermeester van Tilburg maar ook prominent PvdA-er. Ruud Vreeman was en is de eerste die de Tilburgse Imam de wacht heeft aangezegd. Hoezo linkse goedpraterij.

  Een aantal jaren terug was er de kwestie over het homo’s en bruggen (ik ga met opzet niet in detail) door een rechts extremistisch islamitisch boekje. Of noemen we dat liever links extremistisch. De eerste die daar afkeurend over uitliet was Boris Dittrich van D66, hoezo goedpraterij.

  Als je niet wil dat homo-asielzoekers worden teruggestuurd naar Iran dan heeft dat niets met links of rechts te maken, maar gewoon met humaniteit.

  Jatoch en meerdere op dit forum trekken wat mij betreft vaak terechte discussies onterecht in de links/rechts-verdeling van de politiek. En proberen daarmee een groot gedeelte van de bevolking buiten de discussie te plaatsen. Soms doen ze dat op een ronduit schofterige manier.

  Pim Fortuijn bijv. was niet te onderscheiden in links of rechts. Pim Fortuijn had een aantal, door mij vaak niet ondersteunde, eigen ideeën die op zijn minst goed analytisch waren vormgegeven maar die niet waren in te delen in links of rechts. Sterker nog, Fortuijn is lange tijd lid geweest van de uiterste linkerkant van de PvdA.
  Theo van Gogh bijvoorbeeld heeft in zijn jonge jaren zelfs verkiezingsspotjes gemaakt voor de PvdA. Rita Verdonk stemde zelfs in de 21ste eeuw nog een aantal malen PvdA (heeft ze zelf bekend).

  Links/rechts indeling is niet ondersteunend bij het debat maar slaat alle discussie kapot. Als er iets kwalijk is de laatste jaren voor wat betreft burgerlijke vrijheden en de vrijheid van meningsuiting is het wel de mening van anderen niet willen horen doordat zij onder een door jou gemaakt etiket vallen. Jammer dat we in Nederland zover zijn gezonken, dat vind ik nu puinhopen. Puinhopen van onder andere de revolte n.a.v. Pim Fortuijn. Let op met name niet door Pim Fortuijn.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Heer Harry

  @Nilsson

  In welke zin heeft Vreeman deze imam dan de wacht aangezegd? Anders gesteld: in het aanzeggen zijn “we” in dit land vrij goed, (pappen en nathouden). Maar als het op het echte beulswerk aankomt, uitzetting bijvoorbeeld, dan laten we het vuile werk opknappen door bewindspersonen die we vervolgens aan alle kanten kunnen bespugen, zelfs tot moordenares kunnen uitroepen (Schipholbrand). Als ik daarin gelijk heb, lijkt me dat nogal hypocriet.

  Voor echte maatregelen met betrekking tot hardleerse lieden moet je in Groot Brittannië en Frankrijk zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Nilsson

  @ Heer Harry,

  Lees volgend citaat uit Elsevier,

  “Onlangs liet de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman (PvdA) hem weten dat hij niet in Nederland thuishoort en moet vertrekken omdat hij Nederlandse moslims oproept geen belasting te betalen”.

  Maar ach wat doet het er toe. Als je wilt kun je alles verdraaien en in een slecht daglicht stellen. Overigens is de minister waarschijnlijk de enige die kan en mag uitzetten. Dus ook over Vreeman kun je weer zeggen dat hij makkelijk praten heeft. Mijn moeder zei vroeger al, hij die de naam heeft van een uitslaper zal nooit vroeg opstaan.

  Ik vraag me wel af waarom dit van Vreeman niet wordt opgepakt en dat van Verdonk bijvoorbeeld wel. Het gaat toch om de zaak of toch niet?

    /   Beantwoorden  / 
 19. TJA

  .
  Dat men zo extreem is niet goed te praten.
  Ook in Duitsland mag niks meer maar een server in het buitenland is zo gemaakt.
  Men moet eens gaan kijken waarom hiervoor aanhang is.
  Wat heeft nu Links gedaan .Het CDA en de VVD hebben ook van alles toe gelaten
  Werd Janmaat niet als rascist uit gemaakt door diezelfde partijen maar heeft nu wel gelijk als je kijkt watvoor problemen er zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 20. skinhead

  wat nou sukkels wij doen er tenminsten wat aan dan julie julie laten je hele land verkangkeren door dat tuig ( buitenlanders ) dat hoort hier nie en denk nou is allemaal is logich na oi oi white power

    /   Beantwoorden  / 
 21. Nilsson

  Ach skinheadje integreer eerst zelf eens even. Leer in ieder geval fatsoenlijk Nederlands schrijven voor je een ander van alles verwijt. Of ga terug naar Zuid Afrika.

    /   Beantwoorden  / 
 22. respect the people

  precies of alle buitenlanders heilig zijn
  ‘k heb mijn partij dan toch wel gekoze VLAAMS krachte !!! VB

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.