Kamerbabe: Marianne Langkamp

In deze koude tijden (ik las net op internet dat het -6 is daar in Holland) kunnen we met z’n allen best wat warmte gebruiken en dus een nieuwe aflevering in de serie Kamerbabes (veel linkse dames). Sterke, mooie en jonge vrouwen die te weinig aandacht krijgen in de media door al dat mannelijk stropdassengeweld. In deze aflevering Marianne Langkamp. Een struise SP-dame die zich bemoeit met de jeugdzorg en ze is daarmee direct opponent van onze eigenste beroepschristen André Rouvoet.

Langkamp (Enschede, 1971) studeerde in studentenstad Groningen Slavische taal- en letterkunde en koos al tijdens haar studententijd voor de SP en ze begon daar haar politieke carrière in de gemeenteraad van de Martinitoren-stad.

Na het gemeenteraadlidmaatschap, uiteindelijk het fractiemedewerkersschap en haar deelname aan het SP partijbestuur deed Marianne in 1998 een gooi naar het Kamerlidmaatschap, voor haar geen ‘doel op zich maar een middel’, zo zegt de goedlachse Langkamp op haar profielpagina, wat ze op één zetel na net niet haalde. In 2006 had ze meer geluk nadat de Socialistische Partij een enorme winst boekte.

Sinds ze op één van de 150 blauwe zetels mag zitten in de Tweede Kamer heeft Marianne zich sterk gemaakt voor de kinderen in Nederland en misschien schopt ze het nog wel eens tot minister, opvolger van André Rouvoet, wanneer de SP gaat regeren (áls dat ooit nog gaat gebeuren…Onderhandelen is niet hun sterkste kant). In elk geval heeft Langkamp plannen zat.

Lees ook:CDA-katholieken vestigen hoop op Camiel Eurlings
Lees ook:Een verrassende overloop
Lees ook:Ook Kindertop niet volgens regels aanbesteed
Lees ook:Boswandeling op de zondagmorgen
Lees ook:Het grote Irak-onderzoek: Wanneer?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.