Kandidaten binnen met stip

D66 heeft eindelijk begrepen dat er drastisch iets moet veranderen wil de partij toekomst hebben in de Tweede Kamer. Na Alexander Pechtold volgen er onbekenden op de hogere plekken op de kandidatenlijst. Ik vermijd hier het woord ‘verkiesbare’-we hebben het tenslotte over D66. Frisse gezichten, nieuwe namen zullen de zwevende kiezers naar het hokje van D66 moeten blazen.

Het gaat om topambtenaren, die overigens door de leden van D66 gewoon nog naar de lagere plekken op de lijst terugverwezen kunnen worden.

D66 is niet de enige partij die bewust huidige kamerleden wat lager op de lijst zet. Ook de VVD heeft opmerkelijke keuzes gemaakt. De in de politiek onbekende Brigitte van der Burg schittert op de vierde plek; de hoogste nieuwe binnenkomen ("met stip", zou Jeroen van Inkel hierop toevoegen). Een andere hoge binnenkomer is officier van Justitie Fred Teeven. Dit alles natuurlijk tot grote verontwaardiging van de gevestigde orde, die zich soms beledigd terugtrekt in een hoekje, of zelfs van de lijst.

Voorlopig is van de grote partijen het CDA de enige die op ‘safe’ speelt met alleen maar grote bekende en vertrouwde namen op de eerste 30 plaatsen op de verkiezingslijst. Dat is niet alleen fantasieloos, het is met name een overschatting van de reputaties van deze mensen en een onderschatting van de jongeren binnen die partij.

Bron: nu en rtl

Lees ook:VVD’er Teeven: ‘Justitie moet beleid aanscherpen’
Lees ook:VVD en SP verenigd in Koerdenleed
Lees ook:Terugblik op 2006: de slechtste verliezers
Lees ook:Staatsmanipulatie in Spijkers-zaak: Van Vollenhoven mond gesnoerd
Lees ook:Zo had Pim het dus níet gewild

Eén reactie op “Kandidaten binnen met stip

  1. Jan Truijens

    Ik ben het hier niet mee eens. Bah, wat een krompraterij. Vanaf D’66 via de VVD het CDA verwijten dat ze ‘grote en bekende’ namen op hun lijst zetten. Van Basten heeft toch laten zien dat vernieuwing niet louter voordeel geeft?! Gelukkig heeft Melkert nieuw werk in het buitenland gevonden en heeft de ‘bekende’ Doctors Van Leeuwen zich mopperend teruggetrokken voordat hij gedwongen kon worden aan de jaarlijkse paddentrek mee te doen. Dat gegriep, daar heb ik niks mee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.