Kamervragen over illagale dierenhandel

GroenLinks heeft gisteren kamervragen gesteld over illegale dierenhandel. Het lijkt erop dat ons land een distributieland is voor illegale handel in beschermde diersoorten. Er vindt nauwelijks controle plaats, terwijl volgens deskundigen vele duizenden dieren illegaal of semi-legaal ons land binnenkomen. Omdat veel dieren niet geschikt zijn om als huisdier gehouden te worden sterven er vele door slechte verzorging, of soms al tijdens het transport.

Minister Veerman zal een aantal vragen moeten beantwoorden, waaronder de vraag of het klopt dat het Openbaar Ministerie een grens stelt aan het aantal dierenrechtszaken. Daardoor zouden lang niet alle misstanden kunnen worden bestraft

Ik ben benieuwd wanneer en wat de minister hierop antwoordt. Dieren zijn natuurlijk niet ‘nieuwsfahig’ en oorlog, integratie en de AOW eisen al snel de politieke berichtgeving op. En dat terwijl de dieren nu echt een stem nodig hebben. Die kunnen zich niet beter verstaanbaar maken door een inburgeringscursus te halen, en door dieren beter te behandelen komt er ook niet meer geld in het laatje. Kortom, deze kwestie is puur, zuiver en noodzakelijk. En daarom ben ik blij dat GroenLinks dit punt naar voren heeft gebracht.

GroenLinks

Lees ook:Mislukte poging Republikeinen om 12 miljoen illegalen tijdelijk land uit te zetten
Lees ook:Moeten dierenrechten in onze Grondwet?
Lees ook:Laat Amerika haar soldaten in de steek?
Lees ook:Dierenliefhebbers opgelet!
Lees ook:Ook VVD tegen dierenleed

2 reacties op “Kamervragen over illagale dierenhandel

 1. Marlou Scholtes

  Goed dat er een stuk hierover staat op je blog! Ik heb helaas niet meer de illusie dat Minister Veerman nog echt voor het dierenwelzijn opkomt.
  Het is inderdaad geen prioriteit van het Openbaar Ministerie om dierenleed te vervolgen. En als er iemand wordt veroordeeld dan is de straf meestal een kleine boete van max. 200 euro. Tsja, van echte handhaving van dierenbeschermingsrecht in Nederland is helaas nog geen sprake. We zouden hierin een voorbeeld moeten nemen aan Oostenrijk of de Scandinavische landen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Melissa

  Ik hoop dat het volgende kabinet hier een groot punt van maakt. Want het goed behandelen van dieren is gewoon een stukje beschaving.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.