Kamer: Geen drukjacht wilde zwijnen Veluwe

De Tweede Kamer heeft liever niet dat de wilde zwijnen opgejaagd en vervolgens doodgeschoten worden. Deze methode die men 'drukjacht' noemt is wezenlijk anders dan de nu gehanteerde aanzitmethode waarbij dieren gelokt worden met voedsel en vervolgens worden afgeschoten. De drukmethode is verboden in Nederland, maar minister Verburg wil bij deze 'calamiteit' een uitzondering maken om de populatie van zo'n 6000 zwijnen flink uit te dunnen. De Partij voor de dieren zegt er het volgende over op de eigen website:  

"Minister Verburg negeert een Kamermeerderheid die wil dat er geen drijf- of drukjacht op wilde zwijnen wordt toegestaan. Een door de Kamer aangenomen motie dreigt niet te worden uitgevoerd nu minister  Verburg op zeer onfatsoenlijke wijze, kort voor het overleg met de Kamer over deze kwestie, heeft laten  weten van plan te zijn om in te stemmen met de drukjacht op wilde zwijnen. Ze deed dat op advies van het door jagers gedomineerde Faunafonds, dat overigens aangaf dat er geen enkele ervaring is met de één op één drukjacht in Nederland. 

Natuurlijk zullen we ons sterk verzetten tegen de ongehoorde plannen van de minister. 97% van de Nederlandse bevolking wijst de plezierjacht af volgens onderzoek van Blauw Research in opdracht van  de Dierenbescherming, minder dan 0,2% van de bevolking jaagt. De zwijnendrijfjacht wordt zelfs beoefend door slechts 600 jagers. Maar dan hebben we het wel over hof, adel en de top van het bedrijfsleven." 

LEES OOK: Grote zwijnen overlast op de Veluwe

Lees ook:Minister Verburg staat drukjacht Veluwse wilde zwijnen toe
Lees ook:Partij voor de dieren jaagt op drukjacht
Lees ook:Ook zonder drukjacht minder zwijnen
Lees ook:Grote zwijnen overlast op de Veluwe
Lees ook:Wilde Zwijnen chaos Veluwe duurt voort

5 reacties op “Kamer: Geen drukjacht wilde zwijnen Veluwe

 1. Jan Houwing

  Naar aanleiding van de jacht op de kroon domeinen. Tja, het koninklijk….ze trekken zich nergens wat van aan, doen toch waar ze zin in hebben. En dit alles op kosten van de belastingbetaler (de werkelijke kosten van het koninklijkhuis worden overigens ook nog eens verbloemd) Ga zo door zou ik zeggen dan heft het ‘fenomeen’ zich dan vanzelf op !!!!!! Jan Houwing Ermelo

    /   Beantwoorden  / 
 2. m. van loon hamels

  het konings huis.
  wat wil nederland zover wij nog bestaan. de oorlog slachtoffers liggen daar voor konigin en vaderland. daar is nu een lachertje van gemaakt door die argentijnse. de Wet bestaat niet voor hen.het zijn arogante mensen.en niet meer van deze tijd.hoe lang nog?.groetjes een belasting betaler

    /   Beantwoorden  / 
 3. F.Floor (61)

  Als boerenzoon is mijn ervaring dat, zodra er ergens veel-te-veel van is – er een ziekte uitbreekt die de mens heugen zal. Voorbeelden zoals de varkenspest en die nu vlak over de grens in Duitsland heerst zijn er genoeg van maar dat laatste wil Duitsland beslist niet in de krant lezen.
  Overigens wijs ik er nog wel fijntjes op dat wilde knorbeesten, evenals biologisch varkensvlees nogal wat levensgevaarlijke wormpjes hebben en je dit soort van vlees ALLEEN mag nuttigen na het 3 minuten in de magnetron te hebben bestraald. In de tijd van Joden. alsook profeet Muhammed bestonden er nog geen magnetrons en dus vandaar… er is zelfs een componist doodgegaan (Amadeus Mozart) aan onvoldoende doorverhit varkensvlees en zo duur zijn magnetrons toch echt niet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. H.Horvers

  Verburg moet maar oprotten. en die beesten lekker laten lopen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. paardenreet

  heee pap ben jij dat, of heb ik een ander aan de haak geslagen???

  JESSIE

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.