Niemand wil verduisteren voor de Nacht van de Nacht

Bijna geen van de gemeenten in de Randstad doet mee aan het initiatief van de organisatie Milieu en Natuur getiteld 'De Nacht van de Nacht', welke morgen plaatsvind. De milieu organisatie wil graag dat de nachten in Nederland weer donker zijn en niet door licht 'vervuild' worden. Natuur en Milieu weet zich gesteund door (hoe kan het ook anders) GroenLinks, de SP en de ChristenUnie. De Nacht van de nacht. Zit wat in, maar het is vrijwel onmogelijk om verschillende redenen. Zomaar lantarenpalen uitdoen en prominente gebouwen niet langer verlichten, dat heeft geen zin. Veiligheid, mooiheid en stedelijkheid behoeven nu eenmaal licht. Op 23 oktober deed men in Parijs al maar liefst 5 (!) minuten de Philips-lampjes van de Eiffeltoren uit, in Rotterdam doet men morgennacht hetzelfde met de Euromast en in Amsterdam zal de Magere Brug vijf minuten in het donker staan. Nou, daar zal het lichtklimaat van verbeteren hoor.

Lees ook:Het is weer lichtelijk Nacht van de Nacht
Lees ook:Bos: Economische groei is niet het belangrijkst
Lees ook:De ouwe Schmelzer is niet meer
Lees ook:Zin in nog wat economische hervormingen?
Lees ook:Wouter Bos is de held van de crisis; zijn ‘finest hour’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.