Dierenpartij: Hef landbouwministerie op

Het is Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de bol geslagen of ze zal er een goede reden voor hebben, maar opmerkelijk is het in elk geval. Samen met haar mede-Kamerlid Esther Ouwehand wil ze namelijk het ministerie van landbouw opheffen. Vandaag vindt in de Kamer de bespreking van de begroting van dit ministerie plaats en de dierenvrienden Thieme en Ouwehand grijpen dit aan hun voorstel tot opheffing te doen.

Volgens de Partij voor de Dieren vertraagt minister Gerda Verburg (die lesbische CDA tante met dat blonde plukje haar aan de voorkant) vrijwel alle processen in internationaal milieuland. Daarnaast schijnt de minister heel erg veel moties te hebben afgewezen. En uiteraard zijn bijna al die moties afkomstig van, jawel, de Partij voor de Dieren zelf.

Overigens betreft het wel heel sterke moties. Zoals verschillende dierenwelzijnsverbeteringen; ofwel het afschaffen van de nog altijd verschrikkelijk treurige organisatie van de Nederlandse bio-industrie.

Maar goed. Gerda negeert het allemaal en regeert met ijzeren hand over de boerenstand in Nederland. Donderdag meer hierover, als de voorgestelde opheffing in de Kamer ter stemming is geweest.

Lees ook:Twee nieuwe ambtenaren vanwege vragenkanon Partij voor de Dieren
Lees ook:Dierenpartij op dreef
Lees ook:SP-ster dierenbeschermer van het jaar
Lees ook:Thieme: maak belofte waar!
Lees ook:Dierenpartij: Niet te hard het jaar uit knallen

2 reacties op “Dierenpartij: Hef landbouwministerie op

 1. Ben Van Herwijnen

  het is al donderdag geweest lars, maar nog geen nieuw item.

  “die lesbische CDA tanta” is leuk maar te soft, CDA homotante is wel wat voor de volgende keer!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Wijma

  Je kunt het ergens mee oneens zijn, maar houdt dan wel je fatsoen s.v.p.! Een opmerking als “die lesbische CDA tante …..” heeft met het onderwerp als zodanig niets te maken en slaat dus ook nergens op. Bovendien verhardt en vertroebel je op die manier onnodig de discussie die (terecht!) gevoerd wordt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.