PVV wil titels beschermen

De leden van Groep Geert willen de titels 'bachelor' en 'master' beschermen. Op de site staan kamervragen van 'het lid doctorandus Martin Bosma, master of arts (Partij voor de Vrijheid) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen'. Het doet wat treurig aan, dit gekoketteer met een academische titel, maar de inhoud is zo mogelijk nog vervelender.

 

De titles 'bacherlor' en 'master' zijn namelijk niet beschermd op de manier zoals 'doctorandsu', 'ingenieur' en 'meester' dit wel waren. Hierdoor lijken mensen die de titel ten onrechte voeren niet strafbaar.

Het wordt nog erger, want omdat de naam 'hogeschool' niet vastgelegd is kan iedere cursusaanbiedende commerciele instelling in tv-reclames leuren met dezelfde naam volgens doctorandus Martin Bosma, master of arts (Partij voor de Vrijheid) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Ik ben benieuwd naar de antwoorden van onze minister, want als het waar is ben ik bang dat ze een probleem heeft.

 

 

Bron: groepgeert 

Lees ook:Nieuwe titel voor HBO-kindjes?
Lees ook:Minister Plasterk: ‘Gewoon Homo Zijn’
Lees ook:Moet publieke omroep politiek correct?
Lees ook:Eén NL
Lees ook:Plasterk stelt Jos Brink-prijs in

Eén reactie op “PVV wil titels beschermen

  1. Joost van der Horst

    Titelbescherming is sowieso lastig. De overheid is maar matig in staat (via accreditatiesysteem) de kwaliteit van de afgegeven diploma’s van de verschillende hogescholen te waarborgen. Hierdoor hebben hogescholen ruimte om steeds meer studenten te laten afstuderen. De overheid is blij omdat de hogere norm om meer mensen hoog opgeleiden wordt behaald zonder noemenswaardige meerkosten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.