Minister Plasterk: ‘Gewoon Homo Zijn’

Volgens de PvdA website steekt het kabinet volgend jaar 2,5 miljoen in een emancipatiecampagne voor homo's die de titel 'Gewoon homo zijn' draagt. Volgens minister Plasterk van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen is de campagne hard nodig ondanks de reeds tot grote hoogte gestegen emancipatie van homo's. Het is de bedoeling dat de campagne zich vooral richt op allochtone jongeren die vaker een probleem maken van homoseksualiteit. Veel activiteiten op scholen en bij sportverenigingen moeten zorgen voor een bredere acceptatie van de homo en de lesbienne. Een duidelijk signaal aan het adres van coalitiegenoot de ChristenUnie, aldus de minister: "Onheilsprofeten die beweerden dat dit kabinet de klok zou terugdraaien wat betreft homorechten, hebben ongelijk gekregen. Samen met de ChristenUnie en het CDA zetten we een grote stap vooruit in de emancipatievan homo’s en lesbiennes."

Lees ook:Plasterk stelt Jos Brink-prijs in
Lees ook:Welke partij maakt zich druk om holebi’s?
Lees ook:Bekrompen SGP hekelt minister Plasterk
Lees ook:Wilders: ‘Is directeur Riagg zelf niet aan therapietje toe?’
Lees ook:Kabinet verlegt problemen werkloze jongeren

17 reacties op “Minister Plasterk: ‘Gewoon Homo Zijn’

 1. J. Polman

  Homo, hetero, a-, bi- of multiseksueel (overigens ik weet niet of dat laatste ook bestaat) maakt me allemaal niks uit. Ik ga uit van de mens.
  Ik vind echter manifestaties en uitingen zoals bijvoorbeeld de Gay Parade ronduit walgelijk. Zie ook de foto bij het artikel. In carnavalsoptochten e.d. kan dit uiteraard wèl.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tom Polman

   Parbleu beste man , U heeft volkomen gelijk en haalt me de woorden uit de mond ; chapeau

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jatoch

  Zonde van het geld. Ik zit ook niet te wachten op nóg meer opgelegde tolerantie voor homo’s. Doe nou maar gewoon normaal, dan ben je al gek genoeg was toch het zo oer Hollandse spreekwoord?

  Gay Parade is WALGELIJK!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paapsgezind

  Geldverspilling. De homohaat onder moslims zal heus niet verdwijnen door goedbedoelde posters en theesessies.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lars van der Werf

  Heren,
  Is het dan niet de moeite waard het gewoonweg te proberen, in plaats van het pessimisme van u te voeren? Ik denk dat daar juist de fout ligt. Geen van beide groepen willen of durven zich aan te passen aan elkaar. En dan is het makkelijk gezegd: Lazer de andersdenkenden er maar uit. Maar waarom is dat dan de beste oplossing?
  Ik vind het overigens bewopnderenswaardig hoe elke discussie die ontstaat, eindigd in een discussie over moslims.

  Daarnaast: zijn jullie heren werkelijk zo tolerant tegenover homoseksuelen als dat jullie willen laten lijken? Wat is er mis met een gayparade? De mensen die daar in meedoen zijn ‘anders’, zeer zeker, maar is dat zo zeer ‘walgelijk’ en slecht te noemen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Nilsson

  Ja paapsgezind jij kun het weten. Als je nickname hier refereert aan je pausgerichtheid dan heb je voldoende voorbeelden onder je vrienden in Polen, Italie en andere overwegend katholieke landen en helaas een behoorlijk deel van de gelovigen van zowel Christelijke als Katholieken in dit zelfverklaarde tolerante landje.

  Emancipatie, ook die van homo’s en moslims is afhankelijk van respect voor ieders mening onafhankelijk van ras, ideologie, geloof of welke individuele mening dan ook. Informatie is niet het panacee maar is wel, samen met opleiding en andere maatschappelijke betrokkenheid, degelijk nuttig om dat respect te vergroten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nilsson

  @ J. Polman dus als de Gayparade vanaf volgend jaar zomercarnaval wordt genoemd dan is het wel goed. Zoniet dan roep ik alle homo’s op, de gayparade op zijn minst nog eens dunnetjes over te doen tijdens de carnaval.

    /   Beantwoorden  / 
 7. J. Polman

  De leuze “Gewoon Homo Zijn” interpreteer ik als “Doe maar gewoon”. Tolerantie gaat mij niet ver genoeg. Ik ga uit van respect en acceptatie. Dat wil niet zeggen dat ik achter alle (collectieve) homo-uitingen sta. Er is toch ook geen afzonderlijke Hetero Parade? Er zijn genoeg meer of minder ludieke manifestaties en festiviteiten waar homo’s aan mee kunnen doen. Bij dergelijke gebeurtenissen is er genoeg gelegenheid om je geaardheid te kunnen uiten. Dat is pas integratie! Voorbeeld: Het zomerfeest 2006 in ons dorp had als thema “Pinky”. Ik heb me voor die gelegenheid gehuld in een rose bloes met ruches, een rose pruik, hoed en bril. Tevens had ik mij voorzien van een rose tasje en had ik een gigantische hartvormige button met het opschrift “Ben lief”. Op de feestavond hadden wij o.a. een optreden van een look-a-like Sugar Lee Hooper. Een heleboel feestgangers hadden geen zin in die “flauwekul” maar ze kwamen wèl, weliswaar niet verkleed. Moet óók kunnen.
  Nogmaals: Doe “gewoon”, wat dat ook moge zijn en neem deel aan festiviteiten, maar dan zonder een een specifiek gay, hetero of wat voor stempel dan ook.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Dick

  Een schande. Iedereen met verstand doorziet dat homofilie ‘niet normaal’ is. Ik heb recht op mijn geweten en een moreel oordeel. Wat deze partij en de heer Plasterk wil is dat ik deze, net als zij, opzij schuif en ‘alles maar goed vind’. Wel, ik vind niet alles goed. Je gaat mij niet wijs maken dat er niets van een homo uitgaat als het gaat om het propageren ervan, integendeel. Als mijn kind dus hiermee geconfronteerd moet worden is mijn stap simpel; ik zoek een school die het durft ‘anders’ te zijn!! Een school die durft tegen de nivellering van normen en waarden in te gaan , die durft een halt toe te roepen tegen ‘het sociale dictaat’ wat door partijen als de PvdA aan ons wordt opgelegd. Het onderwijs? Dat heeft de PvdA met haar experimenten, in al haar socialistische wijsheid(?) kapot gemaakt. Het is op de meeste scholen een zootje en de leerlingen bepalen zo’n beetje wat er gebeurd. Maar goed, dat moest van de PvdA, want een leraar? Té autoritair, en dat mag niet! We zijn allemaal namelijk gelijk! Als laatste wil ik opmerken dat de moraal die de PvdA cs hanteert getuigt van willekeur. Wat te denken van pedofielen, necrofielen, sodomieten, groeps-sex fanaten etc.etc. Hebben deze dan géén ‘rechten’ op hun ‘sex’???

    /   Beantwoorden  / 
 9. Nilsson

  Ik heb helemaal niets met de PvdA maar wel met feiten en waarheid. Je mag van mij geloven wat je wilt en denken wat je al denkt maar hou op met leugens te vertellen. Het werkelijke experiment van de PvdA (de middenschool) is door het CDA veranderd in wat we nu hebben. De PvdA heeft in Nederland nooit een meerderheid gehad om experimenten door te drukken. Van de laatste acht ministers van Onderwijs waren er slechts twee van de PvdA.

  De vergelijking met andere sexuitingen/vormen gaan mank. Homoseksualiteit heeft net zoveel met sex te maken als Heteroseksualiteit dus als je al een vergelijking wil maken, maak die dan.
  Homoseksualiteit heeft per definitie niets te maken met ongelijke verhoudingen tussen partijen tijdens de seksuele daad. Bij pedofilie of necrofilie kun je toch onmogelijk van dezelfde gelijkwaardige verhouding spreken.

  Gooi niet alles op een hoop om je zelfbedachte gelijk te halen. Misschien kun je een geldig argument bedenken, ik denk van niet.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Irene Hemelaar

  “Homo” = “Homoseksueel” (zelfstandig naamwoord) = “Man met seksuele voorkeur voor mannen”.

  “Gewoon Homo zijn” gaat dus over mannen en niet over vrouwen met lesbische gevoelens. Alsof deze groep volledig geaccepteerd is en er onder deze groep mensen met homoseksuele (bijvoeglijk naamwoord) gevoelens.

  Jammer weer. Kapitale misser van de beleidsmakers van Plassterk.

    /   Beantwoorden  / 
 11. neetoch

  nilsson je bent cker zelf zo un goorre gay
  die vuile anuslikkers moete niet eens de kans krijge om die lul in kont optogten te doen
  ronduit walgelijk die gasten

    /   Beantwoorden  / 
 12. Daniël

  Nilsson stopt blijkbaar zijn snikkel graag in het holletje van een allochtoon, wat een allochtone reetkever is dat, bah!

    /   Beantwoorden  / 
 13. bekrompen

  Beste hetero’s, wij betalen belasting, vaak zelfs meer, toch worden wij voor alles en nog wat uitgemaakt. Leven en laten leven komt in uw familie zeker niet voor.
  Wij hebben jarenlang gevochten voor onze rechten, het gevoel dat wij er zijn, hebben wij nog niet. Wij en onze families, vrienden en een ieder die ons goed gezind is, zullen door blijven knokken voor een gelijkwaardige plek in deze maatschappij. Een maatschappij waar niet onze hetero equivalent voor ons bepaald wat wij wel en niet mogen. I say; let’s have a pink holland!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Marleen

  Hoi iedereen, 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondkijken, ben voorheen nog hier geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en usernaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na mijn scheiding. Ik heb een dochter van 11 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt voor de moeite,

  Marleen

    /   Beantwoorden  / 
  1. bertje

   hoi marleen,mischien is werken een optie..je heb ook iets wat een man niet heeft,en er zijn mannen die betalen om er even aan te ruiken.oftewel je vagina verhuren,is in de meeste gevallen een goudmijntje.geen dank was niets.

     /   Beantwoorden  / 
 15. davood

  Ik weet dat je bij me bent, dan kunt u mij

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.