Integratiekul uit Kamer dwingt Plasterk tot Boerkaverbod

Boerkaverbod op school. Aan de ene kant verbaasd het me dat minister Plasterk van OC&W nú pas met dat verbod komt en aan de andere kant vraag ik me af in hoeverre het nodig is. Frankrijk heeft al een tijdje zo'n verbod ingesteld en nu pas komt Nederland aangehobbeld. Uiteraard is het een volledig terecht verbod; lesgeven of deelnemen aan een les in een boerka is vrijwel onmogelijk. Maar zijn er werkelijk zoveel boerkadraagsters in het onderwijs dat er wetgeving voor moet komen? Kan het niet beter per school door de dienstdoende directeur aldaar besloten worden? Áls het al aan de orde is… 

In een NRC Handelsblad uitgave op internet worden twee schooldirecteuren aan het woord gelaten en beide schooldirecteuren menen 'dat het niet aan de orde is', maar vinden het verbod wel terecht.

Vak K is wellicht teveel bezig met het pleasen van de Tweede Kamer als het aankomt op dit soort specifieke integratiekul. Wetgeving neerschrijven die niet aan de orde is, zelfs overbodig is, kan beter achterwege gelaten worden. Pas als de praktijk aanwijst dat er problemen zijn (nu niet het geval) lijkt het me tijd voor wetgeving.

Lees ook:PVV stelt kamervragen over paddo-dode
Lees ook:Circus rondom circusdieren
Lees ook:Kabinet verbied verse paddo’s
Lees ook:Eindelijk verbod import zeehondenbont
Lees ook:De redenen voor betuttelende politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.